Han blev millionær på brød: Nu satser Skallebæk på kaffe og studieboliger

Stifteren af Lagkagehuset, Steen Skallebæk, har erstattet jordbærtærter og morgenbrød med store investeringsprojekter.
Foto: Niels Hougaard/Polfoto
Foto: Niels Hougaard/Polfoto
AF DR SYD

"Jeg bliver ikke et lykkeligt menneske af ikke at lave noget. Jeg skal helst have noget at stå op til og noget at tænke på."

Det fortæller Steen Skallebæk, der er kendt som den ene iværksætter bag Lagkagehuset. Sidste år solgte han og medstifteren Ole Kristoffersen bagervirksomheden, og nu kan Steen Skallebæk i stedet lægge kræfterne i andre store projekter.

Og det gør han.

Af den simple grund, at han ikke kan lade være.

Et af hans nye, store projekter er kvalitetskaffe. Steen Skallebæk kan nu kalde sig adm. direktør i Copenhagen Coffee Lab, hvor Ole Kristoffersen er bestyrelsesformand.

Det skriver DR P4 Syd.

På dansk jord er firmaet udelukkende et kafferisteri, men i udlandet går firmaet under navnet Copenhagen Coffee Lab & Bakery. Indtil videre har kæden kun forretninger i Tyskland og Portugal, hvor der både bliver solgt kaffe og bagværk.

Han har dog ikke helt sluppet sin fortid som bager, for i de tyske forretninger går både kaffe og bagværk hånd i hånd. I kædens forretninger møder han ofte tyskere, der har holdninger til bagværkets kvalitet og pris.

"De tyske kunders tilgang til brød er ren fornøjelse. Det er et drømmescenario, når kunderne spørger kritisk ind, og jeg får lov at forklare og fortælle om vores produkter," fortæller Steen Skallebæk til DR P4 Syd.

Udover kaffe, kage og andet bagværk har Steen Skallebæk også en finger med i flere investeringsprojekter i helt andre brancher.

Et af de projekter er flydende studieboliger af containere.

Containerboligerne går under navnet Urban Riggers og ligger i havnen ved Refshaleøen. Det er iværksætteren Kim Loudrup, der står bag konceptet, mens arkitekten Bjarke Ingels har tegnet boligerne.

Studieboligerne har egen badebro, solterrasse og havudsigt. Boligerne fungerer som en husbåd, der er bygget ovenpå flydende pontoner. Indtil videre er der 12 lejligheder på 24 kvadratmeter.

Men selvom der i København er stor efterspørgsel på studieboliger, strømmer pengene ikke ind.

"Det virker meget ligetil at tjene penge på, men det er rigtig svært. Der er planer med mange af havneområderne. Fordi det er svært, kan vi glæde os over, at det også er svært for andre at efterligne og lave noget i samme stil," fortæller Steen Skallebæk.

Salget af Lagkagehuset kastede mange mio. kr. af sig, men for Steen Skallebæk er det ikke kun pengene, der betyder noget.

"Jeg tror, at relationerne er vigtige. Dét, at du har nogen at gøre det med, har nogen omkring dig og noget at stå op til, er vigtigt. Jeg tror også, det bliver en svær proces, når jeg skal pensioneres og ikke længere har noget at stå op til hver dag."

Heldigvis har Steen Skallebæk gang i mange projekter, han kan investere sin tid i. For det kræver tid at skabe succes.

"Man skal satse alt, hvis man tror på sit projekt. Det koster, men hvis ikke man satser, får man kun et magert og kedeligt projekt."

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR SYD

Ny Meny-butik er laboratorium for hele kæden

Lagkagehuset-direktør: Britisk fremtid uden EU-arbejdskraft vil ramme fødevareindustrien

Surdejsbrød og croissanter giver meterlange køer i hovedstaden 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter