FødevareWatch

Lagkagehuset-direktør: Britisk fremtid uden EU-arbejdskraft vil ramme fødevareindustrien

I en rapport til den britiske regering bliver det anbefalet, at man indfører nyt immigrationssystem, som blandt andet stopper den fri bevægelighed for EU-borgere. Det vil få konsekvenser i fødevareindustrien, siger Jesper Friis, direktør for Lagkagehusets ni britiske bagere.

Foto: Ritzau Scanpix/Simon Skipper

Fødevareindustrien i Storbritannien vil blive ramt med det samme, hvis den britiske regering følger anbefalingen i en rapport, hvor det hedder, at der skal indføres et nyt britisk immigrationssystem, som der stopper den fri EU-bevægelighed.

Topchef i Lagkagehuset: Vi tager en chance med New York

Det skriver Børsen, efter at have talt med Jesper Friis, direktør for blandt andet de ni Ole & Steen-bagerbutikker, som Lagkagehuset indtil videre har åbnet i Storbritannien. Han er ikke tvivl om, at det vil få konsekvenser for hele industrien, og for kædens eget vedkommende vil det kunne få betydning for antallet af unge mennesker, som arbejder i bagerbutikkerne.

"Den anbefaling er lavet af mennesker, der enten ikke forstår, hvordan virkeligheden ser ud i dag, eller ønsker at ændre sammensætningen i markedet," siger Jesper Friis til avisen.

Rapporten er bestilt af en tidligere indenrigsminister, og ministeriet ønskede tirsdag ikke at kommentere yderligere på anbefalingerne. Det forventes, at den britiske regering fremlægger en detaljeret hvidbog for området i løbet af efteråret, skriver Børsen.

Løkke vil gøre det lettere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft

Starbucks giver ansatte lov til 20 timers gode gerninger om ugen - med fuld løn

Briterne: Fri bevægelighed for arbejdere slutter i 2019

Slagteriarbejdere sakker bagud i lønkapløbet

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier