FødevareWatch

Gastroglade udlændinge skæpper i turismekassen

De madglade såkaldt gastroturister bruger langt flere penge end andre typer af turister, og de vælger i stigende grad Danmark som destination.

Foto: POLFOTO

En analyse fra organisationen Visitdenmark viser ifølge Finans.dk, at 1,3 millioner udenlandske besøgende i Danmark kan karakteriseres som gastroturister, og at de madglade turister i stigende grad vælger at kigge mod det danske restaurantmiljø, når de skal vælge destination.

De mange madglade udgør 28 pct. af alle besøgende turister, og de er karakteriseret ved, at madoplevelser, gastronomi og det at spise ude har en høj eller afgørende betydning for, at de holder ferie i Danmark.

Gastroturisten bruger ifølge Visitdenmark i gennemsnit 1450 kr. om dagen, hvilket er er over 50 pct. mere end udenlandske turisters generelle dagsforbrug på ferien, skriver Finans.

"Gastroturister er en meget attraktiv målgruppe, som vi gerne vil tiltrække flere af. De har et højt forbrug, når de er her, og de er glade for at være her," siger Anja Hartung Sfyria, chef for forretningsudvikling i Visitdenmark.

Europæisk gennembrud i forhandlinger om unfair handelspraksisser

Midtjysk gastronomi får tre mio kr at udvikle sig for

40 mio kr skal fremme gastronomisk superliga

DI hilser gastronomiske anbefalinger velkommen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier