FødevareWatch

Fjerkræproducent beskylder Fødevarestyrelsen for vildledende markedsføring

Gråsten Fjerkræ mener, at det er vildledende, når Fødevarestyrelsen kalder danske æg sikrere end udenlandske. Producenten truer nu med at bringe sagen videre til EU-Kommissionen.

Disse æg skal fremover have en stemplet skal, hvis de vil kalde sig danske. | Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix

Fødevarestyrelsen mener, at når det kommer til risiko for salmonella, er danske æg mere sikre end udenlandske. Det fremgår af et notat fra Miljø- og Fødevareministeriet, hvilket har fået Gråsten Fjerkræ til at reagere, skriver Altinget

"Du må ikke gå ud og fortælle, at dine æg er bedre end naboens æg, hvis ikke det stemmer. Og jeg mener ikke, at de kan dokumentere det her, men at de fejlvejleder forbrugerne," siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen til mediet. Han frygter, at sagen vil danne præcedens.

I et åbenbrev beskylder producenten endvidere Miljø- og Fødevareministeriet for vildledende markedsføring, og hvis ikke ministeriet melder ud, at det ikke holder stik, vil Gråsten Fjerkræ bringe sagen til "EU-Kommissionens vurdering og afgørelse".

Det har ikke været muligt at få en kommentar til anklagen fra Fødevarestyrelsen, skriver mediet.

Danæg får bøde og kritik for sine Fitness Æg

Danske æg får våbenskjold

Stor foodservice-grossist dropper buræg 

Dava Foods tager patent på nyt scrambled eggs-koncept  

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier