Fødevarestyrelsen mener, at når det kommer til risiko for salmonella, er danske æg mere sikre end udenlandske. Det fremgår af et notat fra Miljø- og Fødevareministeriet, hvilket har fået Gråsten Fjerkræ til at reagere, skriver Altinget.
"Du må ikke gå ud og fortælle, at dine æg er bedre end naboens æg, hvis ikke det stemmer. Og jeg mener ikke, at de kan dokumentere det her, men at de fejlvejleder forbrugerne," siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen til mediet. Han frygter, at sagen vil danne præcedens.
I et åbenbrev beskylder producenten endvidere Miljø- og Fødevareministeriet for vildledende markedsføring, og hvis ikke ministeriet melder ud, at det ikke holder stik, vil Gråsten Fjerkræ bringe sagen til "EU-Kommissionens vurdering og afgørelse".
Det har ikke været muligt at få en kommentar til anklagen fra Fødevarestyrelsen, skriver mediet.
Danæg får bøde og kritik for sine Fitness Æg
Danske æg får våbenskjold
Stor foodservice-grossist dropper buræg
Dava Foods tager patent på nyt scrambled eggs-koncept