FødevareWatch

Danæg får bøde og kritik for sine Fitness Æg

Danæg gik for langt, da producenten i markedsføringen af sine såkaldte Fitness Æg skrev, at æggenes protein "hjælper kroppen med at bekæmpe infektionen." Fødevarestyrelsen har udstedt en bøde, og Meny har fjernet æggene fra sine hylder.

Efter et besøg hos Danæg har Fødevarekontrollen udstedt to indskærpelser og en bøde på i alt 20.000 kr. til producenten for fejlagtig markedsføring af sine Fitness Æg.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ved at skrive, at proteinet i æggene "kan hjælpe kroppen med at bekæmpe infektionen", har Danæg ifølge myndighederne markedsført æggene som medicin, og det er ikke lovligt.

"Det er en fejl, at vi på vores website har anvendt en sygdomsanprisning. Det er beklageligt og det er fjernet nu. Det er en tekst, der er skrevet for længe siden. Det er vigtigt at understrege, at denne anprisning ikke kun har stået under Fitness Æg, men under alle æg på vores hjemmeside," udtaler Mette Due Andersen, salgs-og marketingdirektør i Danæg, til Ekstra Bladet.

Som følge af bøden er Meny-kæden stoppet med at sælge æggene fra Danæg.

Danske æg får våbenskjold

Dava Foods tager patent på nyt scrambled eggs-koncept

EU forlænger smutveje for økologer 

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier