FødevareWatch

Seks iværksættere henter 6,7 mio hjem gennem accelerator

Acceleratorprogrammet Growing Food CPH tog i efteråret 2017 elleve virksomheder under vingen. Seks af dem har i løbet af det seneste år hentet kapital fra investorer på over 100.000 kr.

Foto: Sacha Sennov

Acceleratorprogrammet Growing Food CPH tog sidste år elleve virksomheder ind. Seks af virksomhederne er i løbet af det sidste år lykkedes med at hente kapital fra danske fonde samt EU-fonde til i alt 6,7 mio. kr.

Det mindste kapitalindsprøjt lød på 100.000 kr., mens det højeste lå på over en mio. kr., skriver Growing Food CPH i en meddelelse til FødevareWatch.

Virksomhederne, der har fået kapital, tæller blandt andet isiværksætteren Banana, der vil gøre is til et nærende mellemmåltid samt Circular Food Technology, der vil gøre ølaffald til en ny såkaldt superfood.

"50 pct. af startup-virksomhederne i Growing Food har fået funding, hvilket er imponerende taget i betragtning, at succesraten normalt ligger på maksimalt 30 pct. Nøglen til succesen er en kombination af solide, innovative forretningsmodeller kombineret med gode ansøgninger til de rette fonde," siger Søren Mayland, forretningsudvikler i investerings- og udviklingsselskabet Capnova, som er en del af projektet.

Det er Capnova, der i samarbejde med Aalborg Universitet, DTU og Københavns Universitet sidste år lancerede projekt, hvor iværksætter-ideer kan få en hjælpende hånd af forskere og forretningsfolk.

Programmet hjælper nyopstartede, danske fødevarevirksomheder ved bl.a. at sætte dem i forbindelse med de rette forskere og forretningsfolk. Lige nu, og til og med d. 22 oktober, søger Growing Food CPH iværksættere til næste års hold.

Fødevareiværksættere får håndsrækning fra universiteter

Iværksættere vil lave nærende is: Det skal være det nye mellemmåltid

Ølaffald skal være ny "superfood" 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier