FødevareWatch

Fødevareiværksættere får håndsrækning fra universiteter

Iværksættere i hovedstadsområdet får i et nyt projekt hjælp til at sætte fut i deres forretningsidé inden for fødevarer eller fødevareteknologi.

Foto: Sacha Sennov

Investerings- og udviklingsselskabet Capnova har i samarbejde med Aalborg Universitet, DTU og Københavns Universitet lanceret et projekt, hvor iværksætter-ideer kan få en hjælpende hånd af forskere og forretningsfolk.

Det skriver DTU Fødevareinstituttet i en meddelelse.

Projektet hedder Growing Food CPH og går ud på at sparre nye ideer fra iværksætterne med faglige kompetencer, der skal gøre ideen til en forretningsmæssig succes.

Iværksættervirksomhederne får i projektet tilbudt tre dages ophold, hvor de udvikler deres forretningsmodel og sparrer med forskere fra et af de tre universiteter. Iværksætterne deltager også i et andet forløb, hvor den viden og rådgivning, de får adgang til, er skræddersyet til deres individuelle behov.

Slutteligt får de bedst egnede mulighed for at pitche deres produkt eller teknologi til potentielle investorer og partnere fra industrien.

Capnova investerer i Gomore-medstifters enorme vinkælder

Capnova klar med ny millioninvestering

Fødevareplatform: "Der kommer nye ind hver dag"

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier