FødevareWatch

Flere slagtesvin får Danish Crown til at opslå 150 stillinger

Ny prognose viser, at Danish Crown i det kommende halve år skal slagte 300.000 flere grise end forventet, og derfor skal koncernen i den kommende tid bruge flere hænder i Sæby, Ringsted og Herning.

Foto: JOACHIM LADEFOGED

Slagterikoncernen Danish Crown har netop meddelt, at der i den kommende tid skal ansættes 150 nye medarbejdere på slagterierne i Sæby, Herning og Ringsted.

De nye jobs kommer som følge af en ny prognose, der viser, at Danish Crown i det kommende halve år skal slagte 300.000 grise mere end hidtil ventet. 

"Det er fantastisk dejligt, at vi har udsigt til at få flere grise til vores slagterier. Det har vi sukket efter, så det er meget positivt, at udviklingen går den vej. Vi har alt for længe oplevet, at vi måtte skære vores kapacitet ned, fordi vi manglede grise," udtaler Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

De 300.000 ekstra grise, som ventes at blive sendt til slagtning, kaster 80 nye job af sig i Sæby og mellem 30 og 40 i Herning. Desuden vil Ringsted tilbyde arbejde til cirka 35 nye medarbejdere, skriver Danish Crown.

I Sæby tages slagtekæde nummer to i brug om aftenen, og som følge deraf vokser aktiviteterne i udbening, pakkeri og udlæsning også.

I Herning skal udvidelsen af medarbejderstaben bruges til de stadigt flere specialgrise, som Danish Crown håndterer. Herning er specialiseret i de mindre produktioner, der kræver mange skift, og som betyder, at det er en kompleks affære at holde styr på de mange forskellige typer af kød, der kører gennem fabrikken.

I Ringsted er udvidelsen af produktionen to-delt. Japan-afdelingen skal bruge cirka 15 mand, og så skal der bruges cirka 20 medarbejdere i udbeningsafdelingen.

250 nye i løbet af kort tid

For tre uger siden, bekendtgjorde Danish Crown, at der oprettes 100 nye produktionsarbejdspladser i Blans ved Sønderborg som følge af en ny produktion til det japanske marked.

"Det er mange nye medarbejdere, vi alt i alt skal ud at finde, men heldigvis er der i øjeblikket god interesse for at arbejde på et slagteri. Vi har fået over 80 uopfordrede ansøgninger til de 100 nye jobs på slagteriet i Blans, så jeg er fortrøstningsfuld i forhold til at få stillingerne besat, siger Per Laursen.

Den nye produktion i Blans startes ifølge koncernen først op sidst på året, men oplæring af nye medarbejdere begynder i løbet af den kommende måned.

Ansættelserne af de i alt 250 medarbejdere kommer under et halvt år efter, at koncernen i april varslede fyringen af 140 medarbejdere i forbindelse med lukningen af et nathold på slagteriet i Ringsted. En stribe medarbejdere tog imod en frivillig aftrædelse, og i sidste end blev 106 medarbejdere fyret.

Ny fabrikschef i Danish Crown

Danish Crown-chef efter nye millionbesparelser: Vores øvrige forretninger skal igennem samme øvelse

Brandramt Danish Crown-slagteri i gang efter få timers stilstand

Tulip hælder millionbeløb i ny britisk produktion

Slagterier usikre på fald i slagtninger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier