FødevareWatch

Finsk mejerikoncern åbner kinesisk hovedkvarter

Med åbningen af et nyt hovedkvarter i Shanghai går finske Valio offensivt ind i det mejerimarked, hvor store europæiske spillere som Nestle, Arla og Royal Frieslandcampina indtil videre har haft en stor del af spillepladen for sig selv.

Finnerne har i den grad øjnene rettet mod de kineiske muligheder for landets fødevareproducenter. For kort tid siden startede slagterikoncernen eksporten af svin til Kina, og onsdag åbnede mejerikoncernen Valio et nyt stort kinesisk hovedkvarter i Jing’an ved Shanghai.

Det fremgår af en meddelelse fra Valio.

Valio har været i Kina i 30 år, men åbningen af det nye hovedkvarter, markerer ifølge koncernledelsen, at Valio aktivt forsøger at få del i det voksende kinesiske mejerimarked, som frem mod 2022 ventes at vokse med 120 mia. kr.

"I 2008 oprettede Valio et dedikeret kontor i Shanghai. I dag har vi officielt etableret vores hovedkontor i Kina. Lige nu er der god fart i den kinesiske økonomi. Vi håber, at vores nye hovedkontor kan skrive det næste kapitel for Valio i Kina," udtalte Annikka Hurme, adm. direktør i Valio, i forbindelse med åbningen.

Det nye hovedkontor vil ifølge meddelelsen have forkus på at servicere det kinesiske marked, og udover en forvejen eksisterende enhed for ingredienser, åbner Valio på kontoret også en enhed, der skal tage sig af salg til detail og foodservice i landet.

Chr Hansen vil have have fat i mejeriernes børnebægre

Finsk mejeri skal levere råvarer til Mille Foods kinesiske eventyr

Finsk mejerikoncern vil skære markant i salt- og sukkerforbruget

Arla-konkurrent klar med mælkealternativer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier