FødevareWatch

Finsk mejeri skal levere råvarer til Mille Foods kinesiske eventyr

Armbevægelserne og forventningerne er meget store i den Hundested-baserede mælkepulverproducent Mille Food. Finske Valio skal levere råvarer til det store Kina-sats, som indledes onsdag.

Foto: Colourbox

Efter at have fået de rigtige tilladelser på plads, indleder Hundested-virksomheden Mille Food onsdag det, der forhåbentligt bliver et eksporteventyr til Kina.

Det skriver Berlingske.

Adm. direktør og investor Steve Wang regner med, at der i år skal fremstilles 5000 ton færdigt mælkepulver, baseret på råvarer fra det finske mejeriselskab Valio, og at det hele skal sendes til Kina. De nuværende 40-50 medarbejdere skal som led i massive udvidelser i produktionen have en del nye kolleger i årene frem mod 2023, hvor det er forventningen, at omsætningen skal nå 3-4 mia. kr.

"Med udvidelse af produktionskapaciteten regner vi  med, at vi i løbet af få år producerer 25.000-30.000 ton pulver om året," siger Steve Wang.

Udover de danske medarbejdere har Mille i dag 280 sælgere og marketingfolk i Kina, skriver avisen.

Tilbage i november hentede direktøren ifølge Frederiksborg Amts Avis tilsagn om en investering, der samlet løber op i 500 mio. kr. Det var den gang som nu ukendt, hvem der stod bag investeringen.

Mælkepulver-selskab henter millioner til kinesisk satsning

Arlas Kina-eksport på foodservice når milepæl i år

Kinesiske investorer lægger halv mia i dansk mælkepulverproducent

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier