Måling: Mere end halvdelen af danskerne køber økologi hver uge

Salget af økologkisk kød halter efter, men der bliver i dag solgt mere øko-havregryn end ikke-økologisk havregryn. Ifølge ny opgørelse køber mere end halvdelen af danskerne i løbet af en uge økologiske fødevarer.
Foto: Dansk Supermarked/PR
Foto: Dansk Supermarked/PR

Nye tal fra analyseinstituttet GfK Consumerscan, som er trukket for Økologisk Landsforening, viser, at det nu er over halvdelen af danskerne, der køber økologi hver uge.

Samlet svarer 51,4 pct. at køber økologi hver eneste uge, hvilket er en fremgang fra 2016, hvor det tilsvarende tal var 48,7 pct.

"I dag bliver der solgt mere økologisk havregryn end konventionelt havregryn. Og gulerødder, yoghurt, bananer, æg, pasta og mel er også godt på vej deropad. Flere kæder har valgt kun at sælge økologiske varianter af bestemte varer," udtaler Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening.

Mens salget af en række basisvarer i stigende grad er økologisk, halter salget af økologisk kød bagud.

"Salget af økologisk kød er vokset i de senere år. Men til trods for, at langt flertallet af danskerne ifølge undersøgelser går op i dyrevelfærd, er det stadig kun mellem 3,5 og 8 procent af det oksekød, fjerkræ og svinekød, som sælges i dagligvarehandlen i dag, der er økologisk," hedder det videre fra Helle Bossen.

Søbogaard kravler stille op igen efter et markant fald på bundlinjen i 2016

Skagenfood stryger af sted i voksende måltidskassemarked

Føtex vil sælge 100 millioner økologiske varer i 2020

Friland og Arla: Økologisk vækstplan kan være med til at sikre øget eksport

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også