FødevareWatch

Tidligere BRF-topchef i bestyrelse hos selskab bag laboratoriedyrket kød

En tidligere topchef i den brasilianske kyllingkoncern BRF har taget plads i bestyrelsen hos amerikanske Just, der har ambitioner om at dyrke kød i deres eget laboratorium.

Foto: David Parry/PA Wire/Presse

San Francisco-selskabet Just, der tidligere har eksisteret under navnet Hampton Creek, har fået Pedro de Andrade Faria ind i bestyrelsen.

Han er tidligere øverste chef i den brasilianske kyllingkoncern BRF, skriver Globalmeatnews.com.

Andrade Farias indtræden i bestyrelsen kommer kort tid efter at Just bekendtgjorde, at virksomheden, der stadig har form af at være et start-up, var på udkig efter folk og virksomheder, der kunne være med i kommercialiseringen af den kødproduktion, som hos Just foregår i et laboratorium.

Pedro de Andrade Faria var i tre år frem til udgangen af 2017 øverste direktør i BRF, men han offentliggjorde i sommer sine planer om at træde tilbage ved årsskiftet, fordi han i stedet skulle arbejde i selskabet Tarpon Investimentos. Fra BRF's bestyrelses side lød begrundelsen, at Pedro de Andrade Faria ikke havde leveret positive resultater i tre kvartaler.

Amerikansk fastfoodkæde indgår samarbejde om kødfri burger

Veganertendensen fik sit gennembrud i 2017

Tyson polstrer investeringer i Beyond Meat

Alternativer til animalske fødevarer venter rundt om hjørnet

Medie: Russere udvikler ekstremt dyrt laboratoriekød

Xu Xiaochun vil klone dine røde bøffer og dit kæledyr

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier