FødevareWatch

Alternativer til animalske fødevarer venter rundt om hjørnet

Omkring en femtedel af den samlede klimabelastning kan tilskrives en stigende produktion af og efterspørgsel på kød, mælk og æg. Produktionen af kød - især oksekød - kræver mange ressourcer. Derfor bliver der i disse år forsket intenst i at skabe et alternativ til traditionelt kød.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Forestil dig en stor, saftig burger. Prøv så at forestille dig, at bøffen faktisk slet ikke er lavet af kød – også selv om den smager sådan. Den er i stedet lavet af planter eller endda af kødfibre, vokset i et laboratorium, langt fra det kvæg, der normalt lægger krop til de saftige bøffer.

I fremtiden kan det blive virkelighed. Faktisk er vi allerede godt på vej, og det er der en grund til.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier