Alternativer til animalske fødevarer venter rundt om hjørnet

Omkring en femtedel af den samlede klimabelastning kan tilskrives en stigende produktion af og efterspørgsel på kød, mælk og æg. Produktionen af kød - især oksekød - kræver mange ressourcer. Derfor bliver der i disse år forsket intenst i at skabe et alternativ til traditionelt kød.
Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto
Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto
AF MIKKEL BÆKGAARD

Forestil dig en stor, saftig burger. Prøv så at forestille dig, at bøffen faktisk slet ikke er lavet af kød – også selv om den smager sådan. Den er i stedet lavet af planter eller endda af kødfibre, vokset i et laboratorium, langt fra det kvæg, der normalt lægger krop til de saftige bøffer.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også