FødevareWatch

Irland lander rekordår med stigende kødeksport

Øgede mængder af okse-, svine- og fårekød får den irske føde- og drikkevareeksport til at nå rekordhøjder, viser tal fra det irske Food Board.

Foto: Peter Klint/POLFOTO

Den samlede værdi af Irlands eksport af okse-, svine- og fårekød steg sidste år med markante 13 pct. til hele 12,6 mia. euro.

Det viser en ny opgørelse fra landets Food Board ifølge Global Meat News.

Oksekødssalget steg i 2017 med 5 pct. og udgjorde samlet en femtedel af al kødeksport, mens volumen af oksekød tilgængeligt for eksport steg med 615.000 ton.

Volumen af eksporteret svinekød steg med 3 pct. til 247.000 ton, og den totale eksportværdi steg til 712 mio. euro, heraf var England den største aftager med 56 pct. af det eksporterede kød

England og Frankrig er de største aftagere af fårekød.

Nu åbner Kina også for irsk oksekød

Dansk slagteri i vækstoffensiv

Canadas kødmarked er en lottokupon

Forsiden lige nu

Kompromisløs chokolademager: "Det er rigtig dyrt at sige nej"

Otte år med underskud har trukket grimme spor gennem regnskaberne hos chokoladeforretningen Oialla. Først nu begynder adm. direktør Rasmus Bo Bojesen at høste frugterne af sliddet med at sige nej til de kunder, der ikke har villet betale prisen for hans superchokolade.

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier