FødevareWatch

Irland lander rekordår med stigende kødeksport

Øgede mængder af okse-, svine- og fårekød får den irske føde- og drikkevareeksport til at nå rekordhøjder, viser tal fra det irske Food Board.

Foto: Peter Klint/POLFOTO

Den samlede værdi af Irlands eksport af okse-, svine- og fårekød steg sidste år med markante 13 pct. til hele 12,6 mia. euro.

Det viser en ny opgørelse fra landets Food Board ifølge Global Meat News.

Oksekødssalget steg i 2017 med 5 pct. og udgjorde samlet en femtedel af al kødeksport, mens volumen af oksekød tilgængeligt for eksport steg med 615.000 ton.

Volumen af eksporteret svinekød steg med 3 pct. til 247.000 ton, og den totale eksportværdi steg til 712 mio. euro, heraf var England den største aftager med 56 pct. af det eksporterede kød

England og Frankrig er de største aftagere af fårekød.

Nu åbner Kina også for irsk oksekød

Dansk slagteri i vækstoffensiv

Canadas kødmarked er en lottokupon

Forsiden lige nu

Konkursramt slagter fanget i bogføringsrod

Ærøslagteren er under konkurs, og nu viser det sig, at der har været store mangler i bogføringen. Selskabets afgående direktør vil hjælpe med at redegøre for fejlene.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier