Irland lander rekordår med stigende kødeksport

Øgede mængder af okse-, svine- og fårekød får den irske føde- og drikkevareeksport til at nå rekordhøjder, viser tal fra det irske Food Board.
Foto: Peter Klint/POLFOTO
Foto: Peter Klint/POLFOTO

Den samlede værdi af Irlands eksport af okse-, svine- og fårekød steg sidste år med markante 13 pct. til hele 12,6 mia. euro.

Det viser en ny opgørelse fra landets Food Board ifølge Global Meat News.

Oksekødssalget steg i 2017 med 5 pct. og udgjorde samlet en femtedel af al kødeksport, mens volumen af oksekød tilgængeligt for eksport steg med 615.000 ton.

Volumen af eksporteret svinekød steg med 3 pct. til 247.000 ton, og den totale eksportværdi steg til 712 mio. euro, heraf var England den største aftager med 56 pct. af det eksporterede kød

England og Frankrig er de største aftagere af fårekød.

Nu åbner Kina også for irsk oksekød

Dansk slagteri i vækstoffensiv

Canadas kødmarked er en lottokupon 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også