FødevareWatch

Finansdirektør i Chr Hansen: Salgsestimater holder forventninger fast

En organisk vækst på mellem 8-10 pct. er fortsat det, som ingredienskoncernen Chr. Hansen ser for sig i det skæve regnskabsår 2017/18.

Selvom koncernen er kommet ud af første kvartal med en organisk vækst på 10 pct., fastholdes forventningerne for regnskabsåret i det hele taget.

"Vi har haft en god start. Men det giver os ikke anledning til at ændre for hele året," siger Søren Westh Lonning, der er finansdirektør i Chr. Hansen, til Ritzau Finans.

Aktieanalytikere adspurgt af Ritzau Estimates ventede forud for regnskabet en organisk vækst på 9,5 pct.

Ser man på de enkelte divisioner, øges forventningerne til den organisk vækst i Food Cultures & Enzymes til over det langsigtede vækstmål på 7-8 pct., som var sat for dette forretningsområde.

I modsat retning trækker Health & Nutrition, hvor forventningerne til den organiske vækst sænkes for året som helhed til under de langsigtede forventninger på omkring 10 pct. Det sker som følge af de udfordrende markedsforhold i Nordamerika.

"Vi kan se, at når vi har kørt processen med at få salgsestimater ind fra alle vores regioner, så er det en vækst på 8-10 pct., der er det rigtige sted at ligge i vores forventninger," siger Søren Westh Lonning.

Chr Hansen-aktien tager største kursfald nogensinde efter regnskab

Analytiker: Regnskab til den svage side bør presse aktien

Farvedivisionen i Chr Hansen skuffer fælt i første kvartal

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier