FødevareWatch

Farvedivisionen i Chr Hansen skuffer fælt i første kvartal

Stik imod forventningerne fra analytikerne har farvedivisionen i Chr. Hansen i første kvartal ikke leveret en vækst i salget i forhold til sidste år. Også på bunden var resultatet i kvartalet mindre end forventet.

Foto: OLE LIND/POLFOTO/ARKIV

Opdateret kl. 8.20 med kommentarer fra Søren Westh Lonning

Chr. Hansens farvedivision, Natural Colors, klarede sig klart svagere end ventet i regnskabsårets første kvartal.

Omsætningen faldt til 51,1 mio. euro, mens det primære driftsresultat (EBIT) før særlige poster faldt til 4,3 mio. euro i divisionen, der producerer naturlige farvestoffer til fødevareindustrien.

Til sammenligning var der ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 54,7 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 6,0 mio. euro.

I samme periode for et år siden lød omsætningen på 51,4 mio. euro, hvilket blev vekslet til et driftsresultat på 5,4 mio. euro.

EBIT-marginen i Natural Colors var på 8,4 pct. Analytikerne havde ventet en overskudsgrad på 11 pct. I første kvartal et år tidligere var marginen 10,5 pct.

Den organiske vækst landede på 4 pct. i kvartalet. Her havde analytikerne ventet 10 pct. mod 13 pct. i samme kvartal året før.

Farvedivision presset af storkunde og USA

De skuffende takter for Chr. Hansens farvedivision skyldes især to forhold, siger selskabets finansdirektør, Søren Westh Lonning til Ritzau Finans.

"Sidste år havde vi utrolig høj vækst i Mellemøsten fra en stor kunde. Men efterspørgslen blev ikke som ventet af kunden, og derfor er der nu meget på lager," siger finansdirektøren.

"Derudover kan vi se en flytning i USA fra farvede yoghurter til de mere rene, hvor der er mindre sukker i," tilføjer Søren Westh Lonning.

Chr Hansen voksede men kom svagere gennem første kvartal end ventet

Chr Hansen-optakt: Indtjeningsevnen ses under pres

Analytiker: Ny Chr Hansen-topchef sorterer næppe farverne fra

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier