FødevareWatch

Farvedivisionen i Chr Hansen skuffer fælt i første kvartal

Stik imod forventningerne fra analytikerne har farvedivisionen i Chr. Hansen i første kvartal ikke leveret en vækst i salget i forhold til sidste år. Også på bunden var resultatet i kvartalet mindre end forventet.

Foto: OLE LIND/POLFOTO/ARKIV

Opdateret kl. 8.20 med kommentarer fra Søren Westh Lonning

Chr. Hansens farvedivision, Natural Colors, klarede sig klart svagere end ventet i regnskabsårets første kvartal.

Omsætningen faldt til 51,1 mio. euro, mens det primære driftsresultat (EBIT) før særlige poster faldt til 4,3 mio. euro i divisionen, der producerer naturlige farvestoffer til fødevareindustrien.

Til sammenligning var der ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 54,7 mio. euro og et driftsresultat før særlige poster på 6,0 mio. euro.

I samme periode for et år siden lød omsætningen på 51,4 mio. euro, hvilket blev vekslet til et driftsresultat på 5,4 mio. euro.

EBIT-marginen i Natural Colors var på 8,4 pct. Analytikerne havde ventet en overskudsgrad på 11 pct. I første kvartal et år tidligere var marginen 10,5 pct.

Den organiske vækst landede på 4 pct. i kvartalet. Her havde analytikerne ventet 10 pct. mod 13 pct. i samme kvartal året før.

Farvedivision presset af storkunde og USA

De skuffende takter for Chr. Hansens farvedivision skyldes især to forhold, siger selskabets finansdirektør, Søren Westh Lonning til Ritzau Finans.

"Sidste år havde vi utrolig høj vækst i Mellemøsten fra en stor kunde. Men efterspørgslen blev ikke som ventet af kunden, og derfor er der nu meget på lager," siger finansdirektøren.

"Derudover kan vi se en flytning i USA fra farvede yoghurter til de mere rene, hvor der er mindre sukker i," tilføjer Søren Westh Lonning.

Chr Hansen voksede men kom svagere gennem første kvartal end ventet

Chr Hansen-optakt: Indtjeningsevnen ses under pres

Analytiker: Ny Chr Hansen-topchef sorterer næppe farverne fra

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier