FødevareWatch

Analytiker: Regnskab til den svage side bør presse aktien

Den svage start på regnskabsåret kan tynge Chr Hansen-aktien i handlen fredag, mener analytiker i Sydbank.

Foto: Juan Hein

Chr. Hansen har fået en lidt svagere end forventet start på regnskabsåret 2017/2018, og det kan tynge aktien i fredagens handel.

Det vurderer aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank i forlængelse af ingredienskoncernens regnskab fredag morgen.

"Det er et blandet regnskab, hvor resultaterne på de overordnede linjer er under det ventede, men det bliver til dels modvirket af, at væksten i den største forretningsdivision, Cultures & Enzymes, er højere end forventet i markedet og også bedre end Chr. Hansens langsigtede forventninger," siger han.

Chr. Hansen nåede i kvartalet en omsætning på 254,5 mio. euro og et driftsoverskud før særlige poster på 64,7 mio. euro, mens analytikerne havde ventet 256,7 mio. euro og 69,2 mio. euro ifølge Ritzau Estimates.

Morten Imsgard peger på, at indtjeningen er til den svage side, da Chr. Hansen har modvind på både valutakurser og råvarepriser, mens en udvidelse af selskabets fabrik også trækker ned.

Han vurderer, at aktien kommer til at falde i forlængelse af regnskabet - primært fordi Chr. Hansen er en af dyreste aktier på det danske aktier målt i forhold til selskabets indtjening.

"Jeg vil tro, at aktien kommer lidt ned på baggrund af regnskabet. Chr. Hansen har efter min mening en høj værdiansættelse på børsen, og derfor er der ikke plads til skuffelser," siger Morten Imsgard, der har en salgsanbefaling af aktien.

"Men hvis man bare fokuserer på, hvordan udviklingen er i Cultures & Enzymes-divisionen, kan man sagtens være positiv på bagkant af regnskabet," tilføjer Morten Imsgard.

Farvedivisionen i Chr Hansen skuffer fælt i første kvartal

Chr Hansen voksede men kom svagere gennem første kvartal end ventet

Analytiker: Ny Chr Hansen-topchef sorterer næppe farverne fra

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier