FødevareWatch

Chr Hansen-aktien tager største kursfald nogensinde efter regnskab

I kølvandet på et kvartalsregnskabet, der rammer under forventningerne, falder aktien nu drastisk til rekordstort kursfald for Chr Hansen.

Et regnskab under forventningerne lægger et hårdt pres på Chr. Hansen-aktien fredag morgen, hvor aktien falder 8,1 pct. til 531,20 kr.

Det er det største kursfald i Chr. Hansens mere end syv år på børsen.

"Chr. Hansen har efter min mening en høj værdiansættelse på børsen, og derfor er der ikke plads til skuffelser," siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, der har en salgsanbefaling af aktien.

Chr. Hansen nåede i første kvartal en omsætning på 254,5 mio. euro og et driftsoverskud før særlige poster på 64,7 mio. euro, mens analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet 256,7 mio. euro og 69,2 mio. euro.

"Det er et blandet regnskab, hvor resultaterne på de overordnede linjer er under det ventede, men det bliver til dels modvirket af, at væksten i den største forretningsdivision, Cultures & Enzymes, er højere end forventet i markedet og også bedre end Chr. Hansens langsigtede forventninger," siger Morten Imsgard.

Morten Imsgard peger på, at indtjeningen er til den svage side, da Chr. Hansen har modvind på både valutakurser og råvarepriser, mens en udvidelse af selskabets fabrik også trækker ned.

"Man kan også hæfte sig ved, at der er kommentarer om mere udfordrende markedsforhold inden for kosttilskud i Nordamerika, og samtidig er farvedivisionen også kommet svagt fra start," siger han.

Inden fredagens kursfald var det største kursfald i april 2013, hvor aktien faldt 7,4 pct. efter et regnskab under forventningerne.

Chr. Hansen blev børsnoteret i 2010 til 90 kr. og har siden givet et afkast på små 500 pct. eksklusive udbytter.

Analytiker: Regnskab til den svage side bør presse aktien

Farvedivisionen i Chr Hansen skuffer fælt i første kvartal

Chr Hansen voksede men kom svagere gennem første kvartal end ventet

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier