FødevareWatch

Britisk restaurant får kæmpebøde for at servere på skærebrætter

En restauratør fra Birmingham i Storbritannien har af myndighederne fået et stort økonomisk smæk over fingrene, fordi man på restauranten serverede mad på skærebrætter af træ.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto/Arkiv

Mens det i Danmark ikke er sjældent, at der kommer et skærebræt på bordet, når man på restauranter bestiller en pizza eller tapas til hele bordet, så er det i Storbritannien behæftet med en særdeles stor økonomisk risiko at bruge andet end porcelæn til servering.

Ifølge Ekstra Bladet har en restaurant-ejer fra Birmingham fået en bøde af de britiske sundhedsmyndigheder, der i dansk valuta svarer til 420.000 kr.

Bøden er afslutningen på en sag, der startede i 2016, hvor 14 mennesker blev syge, efter at de havde indtaget mad på restauranten, som hedder Ibrahim's Grill and Steakhouse.

"Det er komplet uacceptabelt, at restauranter udsætter deres gæster for en sundhedsmæssig fare," udtalte Mark Croxford, der er chef for sundhedsmyndighederne i Birmingham til BBC i sidste uge.

Danske restauranter går konkurs i hobetal

200 fluer i kebabkøkkenet – og 17 grader varm laks i sushibarens køledisk

Sjællandsk restaurant får stor bøde for svineri

Sådan klarede otte restaurantkæder sig ved hygiejnetjek

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier