FødevareWatch

Britisk restaurant får kæmpebøde for at servere på skærebrætter

En restauratør fra Birmingham i Storbritannien har af myndighederne fået et stort økonomisk smæk over fingrene, fordi man på restauranten serverede mad på skærebrætter af træ.

Mens det i Danmark ikke er sjældent, at der kommer et skærebræt på bordet, når man på restauranter bestiller en pizza eller tapas til hele bordet, så er det i Storbritannien behæftet med en særdeles stor økonomisk risiko at bruge andet end porcelæn til servering.

Ifølge Ekstra Bladet har en restaurant-ejer fra Birmingham fået en bøde af de britiske sundhedsmyndigheder, der i dansk valuta svarer til 420.000 kr.

Bøden er afslutningen på en sag, der startede i 2016, hvor 14 mennesker blev syge, efter at de havde indtaget mad på restauranten, som hedder Ibrahim's Grill and Steakhouse.

"Det er komplet uacceptabelt, at restauranter udsætter deres gæster for en sundhedsmæssig fare," udtalte Mark Croxford, der er chef for sundhedsmyndighederne i Birmingham til BBC i sidste uge.

Danske restauranter går konkurs i hobetal

200 fluer i kebabkøkkenet – og 17 grader varm laks i sushibarens køledisk

Sjællandsk restaurant får stor bøde for svineri

Sådan klarede otte restaurantkæder sig ved hygiejnetjek

Forsiden lige nu

Skipperpibe-ejere får ny svensk slikchef

På samme måde, som Cloetta i Danmark og Norge fik ny direktør i december skal den svenske del af forretningen til sommer også have ny direktør. Den nye direktør kommer fra en direktørpost i Findus-koncernen.

Unibake-direktør: 2017 bød på flere gennembrud

I et brødmarked, der som mange andre dele af detailhandlen har været særdeles udfordret af flad eller vigende vækst, hæfter Unibake-direktør Allan Christiansen sig ved, at 2017 bragte gennembrud for eksporten i en etableret kategori og et nybrud i økologiproduktionen.

Seneste Fødevarer

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier