FødevareWatch

Danske restauranter går konkurs i hobetal

Mange danske restauranter taber penge. Hård konkurrence, stigende priser og dårlig sans for forretning er nogle af årsagerne.

Foto: Ritzau Scanpix/Ilan Brender.

Den danske restaurantscene er ramt af et paradoks. Flere og flere danskere køber måltider uden for hjemmet, men samtidig går et stigende antal restauranter konkurs.

Det skriver Berlingske.

I 2017 gik 409 restauranter konkurs, hvilket er markant flere end tidligere år. I 2012 var tallet 289. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Danmark har ca. 6.000 restauranter, men en række af dem har røde tal på bundlinjen, som blandt andet skyldes hård konkurrence, stigende råvarepriser, lønninger og det, at ejerne er dårlige til at styre deres omkostninger.

"Branchen består af mange lidenskabelige, passionerede restaurantejere og kokke, der brænder for deres mad og deres restaurant – hvor sådan noget som tal, optimering og styring af udgifter ikke er den største drivkraft," siger Steffen Kaj Pedersen, partner og revisor i PwC, til Berlingske.

En undersøgelse foretaget af PwC viser, at 34 pct. af de 945 større restauranter med flere end syv ansatte i 2016 havde underskud før skat og dermed røde tal på bundlinjen.

Stor pizzakæde lader flere danske restauranter gå konkurs

Lars Seier om Geranium: "Ikke stor kunst at tabe en masse penge og levere et fantastisk produkt"

Gourmettempler har lært den økonomiske lektie

Restaurationsbranchen har atter vokseværk

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier