FødevareWatch

Restauranter i københavnsk storcenter omsætter for 184 mio

I flere storcentre bliver der med større eller mindre held afsat plads til restaurantområder og madmarkeder. I Fields på Amager har restauranterne siden 2013 oplevet stor fremgang.

Foto: Ritzau Scanpix/Nicolai Svane

Det er ikke kun ude i gademiljøerne, at danskerne er vilde med at bruge penge på cafeer og restauranter. Sidste år omsatte de danske restauranter for 46 mia. kr., og en del af dem landede i restauranterne i storcenteret Fields på Amager.

Fra 2013 til 2016 steg omsætningen i centerets restauranter ifølge en meddelelse med 53 pct., og 2017 tegner til at blive 13 pct. bedre end sidste år. I så fald bliver det fjerde rekordår i træk, og samlet forventes det, at omsætningen i år vil nå 184 mio. kr.

"Eksplosiv" efterspørgsel på lokaler til restauranter og caféer

Blandt restauranterne i Fields finder man pizzakæden Gorms, som har mærket, hvordan danskerne og københavnerne især er blevet meget glade for at spise ude.

"Vi når tit maksimal kapacitet på de travle aftener, og så må vi henvise gæsterne til de øvrige restauranter i Fields. Vi har mærket, at der har været fokus på mad og oplevelser, også markedsføringsmæssigt. Fields er superåbne og opfordrer os til at lave anderledes arrangementer uden for restauranten." udtaler Helle Andersen, restaurantchef Gorm’s i Fields i en meddelelse.

Starbucks åbner verdens største kaffebar Netto vil slå igennem i Sverige og Polen Dansk Supermarked sælger storcenter til kapitalfond Coop overlader stort supermarked til konkurrenten 

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier