"Eksplosiv" efterspørgsel på lokaler til restauranter og caféer

Selvom efterspørgslen altid har været stor, er den i øjebliket eksplosiv, lyder det fra erhvervsmægler. Hos Barfoed Group har man kastet sig over at konvertere butikslejemål til spisesteder.

Landets restaurant og cafékæder har vokseværk, og det skaber en øget efterspørgsel på lejemål hos landets erhvervsudlejere. Det skriver Børsen.

"Efterspørgslen er eksplosiv. Det er helt vanvittigt i forhold til tidligere. Det har egentlig været en branche, hvor der altid har været stor efterspørgsel, fordi den er forholdsvis nem at komme ind i, men det, vi har set det sidste år, det slår alt," siger Frank Heskjær, retailchef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus, til Børsen.

Jensens Bøfhus lukker restauranter for at vende nedgangen

Hos Odense-baserede Barfoed Group har man derfor konverteret traditionelle butikslokaler til caféer og restauranter, fortæller direktør Frederik Barfoed. Han ser en udvikling, hvor folk tager mere ud på især caféer — ikke kun for at spise, men også for at arbejde eller være sociale.

Han bakkes op af Per Nyborg, adm. direktør i Institut for Center-Planlægning. Han fortæller, at antallet af folk, der spiser ude på restauranter, er steget med 30 pct. på fem år. Samtidig udgør e-handel nu 20 pct. af udvalgsvarehandlen, hvilket mindsker behovet for butikslejemål.

Nanobrygmesteren kom fra Fjernøsten med grønt blod i årene

200 fluer i kebabkøkkenet – og 17 grader varm laks i sushibarens køledisk

Gorms Pizza udvider: Åbner i flere danske byer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også