FødevareWatch

Unibrew-konkurrent opjusterer forventninger trods kold sommer

Finske Olvi løftede i april, maj og juni salget med 11,3 pct., og opjusterer efter første halvår forventningerne til hele 2017.

Foto: Pressefoto

Det finske bryggeri Olvi, der er konkurrent til Royal Unibrew og Carlsberg, opjusterer forventningerne til 2017, efter at andet kvartal har budt på fremgang over hele linjen, selv om vejret ikke ligefrem har indbudt til øl i stride strømme.

Olvi løftede i april, maj og juni salget med 11,3 pct. til 108,9 mio. euro, mens driftsoverskuddet blev hævet 22,2 pct. til 19 mio. euro. Volumenerne blev øget 4,6 pct., viser bryggeriets regnskab for andet kvartal, der er offentliggjort fredag morgen.

En pæn del af fremgangen på toplinjen stammer fra hjemmemarkedet i Finland, hvor mere end en tredjedel af salget bliver hentet, men der har også har været tocifrede vækstrater i Letland, Litauen og Hviderusland.

"Olvis forretning har udviklet sig positivt i andet kvartal og hele første halvår, selv om koldt vejr havde en negativ påvirkning på markedsudviklingen i maj og juni," siger topchef Lasse Aho i en kommentar til regnskabet.

Han fremhæver, at bryggeriet har vundet markedsandele i Finland hjulpet af nye produktlanceringer.

Olvi opjusterer forventningerne til 2017 i forbindelse med regnskabet og spår nu, at driftsoverskuddet vil stige en anelse sammenlignet med sidste år, mens der tidligere var ventet en flad udvikling.

Omsætningen og volumen spås fortsat at vokse en smule.

Carlsberg skrev i sit halvårsregnskab, der blev offentliggjort onsdag, at de nordiske markeder - Danmark, Sverige, Norge og Finland - var faldet marginalt i første halvdel af 2017.

Samtidig kunne bryggeriet melde om solid vækst i salget af ikke-alkoholiske drikkevarer Finland.

Royal Unibrew kommer med regnskab for andet kvartal mandag den 21. august.

En finsk ølkampagne redder Royal Unibrews salg

Unibrew-rival har stor fremgang i Finland og vinder markedsandele

Unibrew-rival vokser med stor fremgang i Finland

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter, at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier