FødevareWatch

Unibrew-rival har stor fremgang i Finland og vinder markedsandele

Finske Olvi, der konkurrerer med Carlsberg og Royal Unibrew på hjemmemarkedet, tager ifølge eget udsagn markedsandele fra konkurrenterne.

Foto: Pressefoto

Det finske bryggeri Olvi, der er konkurrent til Royal Unibrew og Carlsberg, har haft stor fremgang i Finland i 2016, hvor det efter eget udsagn har snuppet markedsandele.

Olvi landede for hele koncernen - der også har aktiviteter i Baltikum og Hviderusland - en omsætning på 321,5 mio. euro i 2016, hvilket var en fremgang på 3,5 pct. i forhold til året før. I de sidste tre måneder af året lød væksten på toplinjen på 4,3 pct.

Det højere salg løftede indtjeningen, da driftsoverskuddet steg til 40,4 mio. euro - en fremgang på 6 pct. fra året før.

I fjerde kvartal dykkede indtjeningen dog med 15 pct. som følge af højere udgifter til markedsføring og udbetaling af bonusser til medarbejdere som følge af "et flot 2016", hedder det i regnskabet.

Olvi skriver, at salgsvolumenen er steget med 20 pct. over 2016 i Finland - der er det klart største marked - og at det har vundet markedsandele gennem året.

I de sidste tre måneder af året steg volumenen med 23 pct. blandt andet hjulpet af mere intensiv markedsføring.

De vundne markedsandele kan være snuppet fra Carlsberg, der sidste år trådte ud af en række kontrakter i Finland, som der ikke var god nok indtjening på.

Det er en del af den strategi, som den forholdsvis nye topchef, Cees 't Hart, har sat i søen, som i grove træk fokuserer på lønsom vækst frem for at øge toplinjen.

For det kommende år venter Olvi en mindre fremgang i salget, men til gengæld en flad vækst i indtjeningen.

Hvorvidt Royal Unibrew også er lykkes med at vinde markedsandele i Finland, får man et indblik i 8. marts, hvor bryggeriet offentliggør årsrapport.

Royal Unibrew gjorde sit indtog i Finland gennem opkøbet af bryggeriet Hartwall - som blev overtaget fra Heineken i 2013.

Unibrew-rival vokser med stor fremgang i Finland

Unibrew-konkurrent solgte flere øl og hævede bundlinjen

Carlsberg i skudlinjen for fejl i årsrapport og kritisabelt bonusprogram 

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter, at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier