FødevareWatch

Arla Danmark ansætter ny direktør for premium-forretning

Mejerigiganten har ansat en svensker som ny direktør selskabets premium-forretning. Han har tidligere deltaget ved de De Paralympiske Lege.

Alex Racoveanu er ansat som ny direktør for Arla Danmarks premium-forretning per 1. september.

Her får han ansvaret for at styrke Arlas position inden for premium-kategorien og udnytte det vækstpotentiale, der ligger i premium-mejeri med brands som f.eks. Arla Unika, der er målrettet topkokke og Michelin-restauranter.

Alex Racoveanu har tidligere stået i spidsen for opkøbet af Falbygdens Ost og indlemningen af det og Boxholm Mejeri i Arla Foods Sverige, hvor han var ansvarlig for at styrke Arlas position inden for premium i det svenske marked.

"Potentialet inden for premium-kategorien er stort, og vi ved, at vi kan noget helt særligt på produktsiden, når det kommer til innovation og smag. Med Alex på teamet får vi nogle stærke kompetencer, som kan bidrage til at udvikle den styrkeposition, vi allerede har inden for mejeri, og ikke mindst løfte vores premium-mejeri til nye højder," siger landedirektør Jakob B. Knudsen.

Alex startede sin karriere i Arlas F15 Graduate-program, hvor kandidaterne kommer rundt til tre forskellige jobfunktioner inden for tre forskellige forretningsdivisioner. Mindst en af stillingerne er i et af Arlas datterselskaber i et andet marked. Alex' karriere har bragt ham til både Danmark, Finland og tilbage til Sverige igen. Med den nye stilling som direktør for Arlas premium-forretning vender Alex nu tilbage til Danmark.

Som direktør for Arlas premium-forretning bliver Alex Racoveanu blandt andet ansvarlig for brands som Arla Unika og den nylancerede, gastronomiske mejeriserie Essens.

Arla vil styrke sin premium-position

Arla har brugt knap 15 år på at opbygge Arla Unika, og i sidste uge lancerede Arla i tillæg hertil den økologiske mejeriserie Essens. Det bliver Alex Racoveanus opgave at arbejde videre med Arlas premium-strategi.

Alex Racoveanu er er ikke i tvivl om potentialet inden for premium:

"Når vi ser på Unika-produkterne, og de erfaringer, ostemestrene og produktudviklerne har gjort sig over årene, er potentialet endeløst. Innovationskraft, passion og kreativitet af denne kaliber findes kun meget få steder i verden. Jeg glæder mig derfor til at indgå i et team af kolleger, som har gjort så stærkt et arbejde med at sætte gastronomiske oplevelser og mejeri på dagsordenen."

Alex Racoveanu har en Master fra Stockholm School of Economics i regnskab og finansiel styring. Han er tidligere elitesvømmer og har deltaget ved ved de De Paralympiske Lege i 2000 i Sydney og i 2004 i Athen.

Arla klar med stor britisk strategi

Arla om indtog i innovationscenter: Her skal vi overraske verden

Arla vil have dig til at drikke mælke-sodavand

Forsiden lige nu

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier