Danskerne er vilde med mikrobryggeriernes øl, og der er over en bred kam vækst og fremgang
Men ude ved gærtankene kunne noget tyde på, at der mangler lidt aflastning til de mange iværksættere, som har knoklet med at få projekterne op at køre, for alene siden årsskiftet har direktøren for den Skandinaviske Bryggerhøjskole, Gitte Gross, modtaget syv henvendelser, som alle gik på, at bryggerier var akut bekneb for kvalificeret arbejdskraft, skriver bladet Nyt fra Bryggeriforeningen.
”Nogle henvender sig anonymt og nogle af henvendelserne er fra vores nabolande, der i øjeblikket oplever en ølrevolution, der på mange måder ligner den, vi har haft i Danmark. Antallet af bryggerier i Europa er jo fordoblet siden 2008," siger Gitte Gross og fortsætter om udviklingen:
"Vi ser det samme i USA, For nylig holdt vi et seminar om humle. Her fortalte den internationalt anerkendt humle ekspert Matthew Brynildson, at der tidligere var 2425 ansøgere til stillinger som brygmester i USA. Nu er de glade, hvis de kan finde en. Det skyldes at især de såkaldte Craft Breweries tager fra."
Bryggerskolens direktør opfordrer branchen til at give bryggere under uddannelse en god oplevelse, når de kommer ud i praktik.
Royal-CEO: Familieguldet er en interessant opkøbsmulighed
Kolding-bryggeri udvider fra specialøl til spiritus
Carlsberg-chef: Markedet for specialøl vil kun vokse mere