Cider er specialøls nye lillebror

Efter ti år med hård dominans har specialøl endelig fået sig en lillebror. Hans navn er cider – dansk cider. Æbler omdannet til mousserende drikke er det nye inden for mikrobryggeri, og både Mikkeller og Claus Meyer er med på bølgen.
Morten Sylvest Noer og Christopher Melin står bag Æblerov, der blandt andet leverer cider til gourmetrestauranten Amass. | Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
Morten Sylvest Noer og Christopher Melin står bag Æblerov, der blandt andet leverer cider til gourmetrestauranten Amass. | Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
AF SACHA SENNOV

I starten af 00'erne begyndte hjemmebryggere at poppe op rundt omkring i Danmark. De udviklede sig hurtigt til mikrobryggere og snart var specialøllen 00'ernes svar på 90'ernes vin-pandemi. Nu er der kommet en ny spiller på banen: Cideren.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter