FødevareWatch

Cider er specialøls nye lillebror

Efter ti år med hård dominans har specialøl endelig fået sig en lillebror. Hans navn er cider – dansk cider. Æbler omdannet til mousserende drikke er det nye inden for mikrobryggeri, og både Mikkeller og Claus Meyer er med på bølgen.

Morten Sylvest Noer og Christopher Melin står bag Æblerov, der blandt andet leverer cider til gourmetrestauranten Amass. | Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

I starten af 00'erne begyndte hjemmebryggere at poppe op rundt omkring i Danmark. De udviklede sig hurtigt til mikrobryggere og snart var specialøllen 00'ernes svar på 90'ernes vin-pandemi. Nu er der kommet en ny spiller på banen: Cideren.

Den berømte danske brygger Mikkel Borg Bjergsø, som står bag bryggeriet Mikkeller, mener uden tvivl, at cideren er det nye mikrobryg, og at den er kommet for at blive:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier