FødevareWatch

Dansk spiritus er blevet genfødt

TEMA:Efter årtier i skyggen af snapsen og De Danske Spritfabrikker er der i de seneste år sat skub under udviklingen af ny dansk-produceret spiritus. Ligesom med mikrobryggerierne for 10-15 år siden bobler destillerierne frem over alt, og der er efterhånden kommet økonomi i de mange små produktioner.

Der er gang i udviklingen af dansk fremstillet spiritus og destillerierne skyder op i mange afskygninger over det meste af landet. Endnu mangler det folkelige gennembrud, men måske det kommer, som det har gjort med øllene fra de danske mikrobryggerier. | Foto: Sisse Dupont/Polfoto/Arkiv

BRANCHEANALYSE: Der er stadig tale om en niche, men 2015 har i den grad været året, hvor danske spiritusproducenter har løftet sig fri af det åg, som blandt andet De Danske Spritfabrikker og de gamle danske snapsetraditioner har lagt over udbredelsen af mikro-destillleriernes produkter.

Efter flere år som helt små projekter og med resultater, der ikke levnede plads til ret høje timelønninger blandt iværksætterne, er sektoren blevet ramt af den lune medvind, som siden den økonomiske krise også har båret danske mikro- og specialbryggere frem i ikke bare Danmark men i hele verden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier