FødevareWatch

Diageo slipper endelig af med skandaleformand

Den noget polemiske bestyrelsesformand for et indisk spiritusselskab, som britiske Diageo ejer aktiemajoriteten i, er endelig røget ud af vagten. Han forlader selskabet, som hans far stiftede i starten af 1980erne, med mere end halv milliard kroner.

Foto: Jan Sommer/POLFOTO/arkiv

Den britiske spirituskoncern Diageo købte mellem 2013 og 2014 aktiemajoriteten i sin store indiske rival United Spirits Limited (USL), men man har alligevel måttet kæmpe en lang og sej kamp for at få den fulde kontrol over selskabet.

Sønnen til den oprindelige stifter af det nu børsnoterede indiske selskab blev nemlig siddende som bestyrelsesformand i United Spirits Limited, hvor han gang på gang har givet ejerne grå hår på hovedet. Men nu er det langt om længe lykkedes for Diageo at skille sig af med skandaleformanden.

Det skriver Forbes India.

Forretningsmanden Vijay Mallya valgte ifølge mediet torsdag at trække sig tilbage som formanden for selskabet, som hans far, Vittal Mallya, grundlagde i begyndelsen af 1980erne. Han har dog sikret sig en fratrædelsesgodtgørelse på hele 75 mio. dollars, svarende til mere end en halv milliard danske kroner.

Beskyldninger om regnskabsfusk

Både ledelsen og resten af bestyrelsen, samt majoritetsejeren Diageo, har gennem længere tid forsøgt at skille sig af med Vija Mallya, da en række uheldige sager med formanden i fokus, herunder beskyldninger om regnskabsfusk, blev ved med at dukke op. Men det er altså først lykkedes nu.

Vijay Mallya sidder fortsat som bestyrelsesformand for det indiske konglomerat UB Group, som tidligere ejede United Spirits Limited, og også er moderkoncern til bryggeriselskabet United Breweries og tidligere stod bag luftfartsselskabet Kingfisher Airlines, der måtte lukke ned for et par år side på grund af gentagende kvalitetsproblemer.

United Spirits Limited var tidligere aktionær i United Breweries, men sidste sommer solgte spiritusselskabet sin sidste aktiepost på godt tre pct. i bryggerivirksomheden. Det blev dengang set som den sidste forhindring for, at man kunne tage afsked med Vijay Mallya.

Diageo-selskab sælger andel i skandale-formands firma

Diageo-ejet selskab vil fjerne bestyrelsesformanden

Medie: Heineken vil overtage kontrol i indisk bryggeri

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier