FødevareWatch

Medie: Heineken vil overtage kontrol i indisk bryggeri

Unavngivne kilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at hollandske Heineken er på vej til at øge sin ejerandel i Indiens største bryggerivirksomhed, United Breweries, til mere end 50 pct.

Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv

Den hollandske bryggerikæmpe og Carlsberg-rival Heineken kan være på vej til at øge sin aktieandel i det indiske bryggeriselskab United Breweries.

Det siger unavngivne kilder tæt på selskabet til Reuters.

United Breweries er den største bryggerivirksomhed i Indien, og Heineken ejer på nuværende tidspunkt 42,07 pct. af aktierne i selskabet. Men skal man tro de anonyme kilder, vil den hollandske storkoncern øge sin andel til mere end 50 pct., så man overtager styringen i det lokale selskab.

Det skal ske ved at opkøbe aktier fra den hårdt pressede forretningsmand Vijay Mallva. Han sidder som bestyrelsesformand i United Breweries og har omkring 32 pct. af aktierne.  Men han er i de senere år røget i gæld og blevet ramt af en række skandaler, der blandt andet betyder, at han er ved at blive presset af selskabet United Spririts, hvor han også er bestyrelsesformand.

Diageo-ejet selskab vil fjerne bestyrelsesformanden

Diageo-selskab sælger andel i skandale-formands firma

Heineken og Vijay Mallva satte sig i 2009 på hver 37,5 pct. af aktierne i bryggeriselskabet gennem en partnerskabsaftale. Men siden har hollænderne altså øget sin andel, mens bestyrelsesformanden har solgt ud. Ifølge kilderne vil Heinekens seneste aktieopkøb ske trinvist over de kommende år.

Der nævnes ikke nogen pris på aktieopkøbet, men til den nuværende pris vil et opkøb af hele Vijay Mallvas aktieandel i United Breweries beløbe sig til 71 mia. indiske rupee, svarende til næsten 7 mia. kroner.

Bryggerigigant vil udfordre elefantøllen i Indien

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier