FødevareWatch

Diageo-selskab sælger andel i skandale-formands firma

Indiske United Spirits har solgt sin aktieandel i selskabet United Breweries, der ejes af spiritusproducentens egen bestyrelsesformand, Vijay Mallya, der under beskyldning for bedrageri.Dermed kan formanden muligvis afsættes.

Foto: Jan Sommer/POLFOTO/arkiv

Den indiske spiritusvirksomhed United Spirits har solgt sin ejerandel på 3,21 pct. af aktierne i selskabet United Breweries for, hvad der svarer til en lille milliard danske kroner.

Det skriver det indiske erhvervsmedie Economic Times.

Ifølge mediet skriver United Spirits i en børsmeddelelse, at man har solgt aktieandelen til den hollandske bryggerikoncern Heineken for 872 crore indiske rupee. Crore er en måleenhed, der svarer til 10 millioner. Det vil altså sige, at den samlede pris lander på 8,72 mia. rupee, hvilket svarer til 934 mio. kr.

United Spiritis skriver i meddelelsen, at man efter salget ”ikke længere vil have aktier i United Breweries og ikke længere vil promovere United Breweries.”

Dermed er vejen i princippet banet for at selskabet, som den britiske spiritusproducent Diageo ejer omkring 55 pct. af aktierne i, endelig kan skille sig af med sin skandaleombruste bestyrelsesformand, Vijay Mallya.

Forhindring fjernet

Bestyrelsesformanden blev tidligere på året blandt andet beskyldt for at have dirigeret penge fra spiritusselskabet til flere af sine andre selskaber. Og United Spirits krævede derfor hans afgang fra selskabet.

Det afviste formanden dog med henvisning til en aftale med Diageo om, at han skulle blive som bestyrelsesformand, så længe selskabet havde aktier i United Breweries.

Aftalen indebar, at Vijay Mallya havde krav på at blive på posten så længe United Breweries ejede minimum 1,3 millioner aktier i United Spirits. Men den forhindring ser altså nu ud til at være fjernet.

Ifølge Economic Times ejede Heineken ved udgangen af marts i år en andel på 4,81 pct. i United Breweries, men med det nye opkøb er man altså oppe på at eje godt 8 pct. af aktierne.

Diageo-ejet selskab vil fjerne bestyrelsesformanden

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier