FødevareWatch

Tuborg solgte 30 pct. bedre end Carlsberg i 2015

Salget af flagskibsøllen Carlsberg dalede i 2015, mens brands som Grimbergen, Somersby og Tuborg oplevede kraftig vækst. Salget af Tuborg-øl overgik Carlsberg med 30 pct.

Foto: Jan Grarup/POLFOTO/ARKIV

Det globale ølsalg er under pres, når det kommer til volumner, og det samme er at sige om hofbrandet Carlsberg i den danske bryggerikoncern af samme navn.

Ifølge Børsen gik salget af Carlsberg sidste år tilbage med et par pct. i hovedmarkederne, mens andre af Valby-forretningens brands tordnede frem. Tuborg voksede i 2015 med 15 pct., og samlet overgik salget af Tuborg-øl salget Carlsberg-øl med 30 pct. skriver avisen. Carlsbergs belgiske specialøl Grimbergen gik fra et noget mindre leje ligeledes frem med 15 pct., og ciderbrandet Somersby voksede hele 21 pct. i de nu i alt 38 markeder, hvor man finder den drik.

"Selv om det giver mening for os at presse på for at sælge vores hovedbrand, så er det muligt at forbrugerne ikke er til det. Og så giver det ikke mening at presse på. Det gælder eksempelvis i Vietnam, hvor Tuborg har momentum blandt de unge," siger Carlsberg-direktør, Cees 't Hart, til Børsen.

Som FødevareWatch skrev i efteråret, så voksede Tuborgs brand i årets første ni måneder med 47 pct. i Indien og salgsvolumen var steget med 41 pct. Vækstraterne drev Carlsberg Groups markedsandel op på 15 pct. og gjorde Tuborg til det næststørste brand i landet. I samme periode steg Tuborgs brand med mere end 60 pct. i Kina. Det oplyste bryggeriet i forbindelse sit tredje kvartalsregnskab.

Samlet set var Tuborgs brand steget med 17 pct. i Asien, og fremgangen var størst i Kina, Indien og Nepal. Og mens Carlsberg havde tabte markedsandel og salgsvolumen i Østeuropa fastholdt Tuborg sin del af det marked.

Carlsberg rider på ryggen af Tuborg i vækstmarkeder

Carlsberg-chef: Rusland er udfordrende

Carlsberg inkasserer milliardunderskud - som ventet

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier