FødevareWatch

Heineken-selskab får Grækenlands største konkurrencebøde nogensinde

Et datterselskab til bryggerikoncernen Heineken har fået en anseelig bøde af de græske konkurrencemyndigheder, som selv kalder det den største bøde, man nogensinde har givet et enkelt selskab.

Foto: Mark Lennihan/AP/Ritzau/arkiv

Et græsk datterselskab til hollandske Heineken har fået en bøde på 31,5 mio. euro (235 mio. kr.) for konkurrenceforvridende adfærd.

Det skriver Reuters.

Den græske konkurrencekommission sagde ifølge nyhedsbureauet i denne uge, at datterselskabet, Athenian Brewery, har fået bøden, som er den største myndighederne nogensinde har stanget ud til et selskab, for at misbruge sin dominerende position inden for produktion og distribution af øl i landet.

”Det her er den største bøde, som Kommissionen nogensinde har givet et enkelt selskab i Grækenland,” siger Dimitris Kyritsakis, der står i spidsen for konkurrencemyndighederne, til Reuters.

Ifølge Kommissionen har bryggeriselskabet benyttet sig af en praksis, som har holdt rivalerne fra fadet i den såkaldte on-trade, som dækker over salg til restauranter og beværtninger, i Grækenland i løbet af en periode på 15 år.

Selskabet skal derfor nu indføre nye skriftlige kontrakter med alle sine kunder, så man sikrer, at det ikke gentager sig, skriver Reuters.

Athenian Brewery afviser alle beskyldningerne og meddeler, at man vil anke beslutningen.

Tørstige turister vil hjælpe Carlsbergs græske bryggeri gennem krise

Heineken sælger mere øl end ventet i godt sommervejr

Sydbank: Heinekens regnskab er godt nyt for Carlsberg

Heineken stopper salget af tequila-øl i USA

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier