FødevareWatch

Analytiker: Dårligt sommervejr presser salg hos Royal Unibrew

Der skrues ned for forventningerne til Royal Unibrews 3. kvartalsregnskab. Forklaringen er for meget regn og for lidt solskin.

Foto: PR/Royal Unibrew

Royal Unibrews salg og indtjening ventes under pres i tredje kvartal, hvor bryggeriet formentlig har været udfordret af dårligt dansk sommervejr og tilbageholdende finske forbrugere.

Det vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

"I Danmark og i den tyske grænsehandel forventer vi en tilbagegang i salget i forhold til tredje kvartal 2014. Sammenligningsgrundlaget er svært drevet af bedre sommervejr i tredje kvartal 2014 i forhold til tredje kvartal 2015. Vi forventer, at Royal Unibrew har tabt lidt markedsandele i Danmark i forhold til niveauet fra sommeren 2014," skriver Morten Imsgard i en optakt til regnskabet.

Til gengæld venter Sydbank, at det Faxe-baserede bryggeri i tredje kvartal kan fremvise fremgang i salget i Italien som en konsekvens af en god italiensk sommer. Samlet set venter banken, at Royal Unibrew i Vesteuropa leverer en omsætning på 742 mio. kr.

Carlsberg restrukturerer for 10 mia og fyrer 2000

Bryggeriets helt store hovedpine er fortsat det finske marked, hvor forbrugerne stadig er tilbageholdende.

"Forretningsklimaet i Finland er fortsat svagt, og konkurrenternes meldinger er ikke opløftende læsning. Vi modellerer en betydelig tilbagegang i Royal Unibrews finske salg drevet af et meget svært sammenligningsgrundlag fra tredje kvartal 2014, hvor det finske sommervejr var langt bedre end en gennemsnitlig finsk sommer. På de baltiske markeder forventer vi en flad udvikling i salget drevet af stigende afsætning og svagt faldende priser," lyder vurderingen fra Morten Imsgard.

Samlet set estimerer han en samlet omsætning i divisionen Nordøsteuropa på 768 mio. kr., hvilket svarer til en omsætningstilbagegang på 10 pct. i tredje kvartal i forhold til tredje kvartal sidste år.

Sydbank venter samtidig en overskudsgrad på 17 pct., hvilket er et fald på 1,3 pct.point i forhold til samme periode sidste år.

"Timing af markedsføringsomkostninger kombineret med det faldende volumensalg presser indtjeningsevnen i regionen," skriver senioranalytikeren.

Royal Unibrew klar til nye opkøb

Royal Unibrew venter i år en omsætning i intervallet 5950-6050 mio. kr. Desuden venter bryggeriet et driftsresultat på EBIT-niveau i intervallet 840-890 mio. kr.

"Vi forventer, at Royal Unibrew indsnævrer omsætningsprognosen mod den lave ende af det udmeldte interval og indtjeningsprognosen omkring midten af det udmeldte interval," lyder det fra Morten Imsgard.

Royal Unibrew kommer med regnskab for tredje kvartal onsdag den 25. november efter børslukketid.

Sydbank: Unibrew-konkurrents salg tyder på svage ølmarkeder

Royal Unibrew har foretaget sit sidste opkøb.....måske

Unibrew får kapitalfond som storinvestor

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier