FødevareWatch

Kæmpegæld rammer AB Inbevs kreditvurdering

Ratingbureauet Standard & Poor's sænker sin vurdering af AB Inbevs kreditværdighed. Det sker efter, at bryggeriet har optaget et lån på 75 mia. dollar for at få råd til fusionen med Sabmiller.

Foto: PR

AB Inbevs opkøb af konkurrenten Sabmiller får nu konsekvenser for bryggerigigantens kreditvurdering.

Financial Times skriver, at ratingbureauet Standard & Poors sænker koncernens kreditvurdering til A- som en direkte konsekvens af handlen.

Opkøbet af Sabmiller ventes at koste AB Inbev 108 mia. dollar – eller hvad der svarer til næsten 750 mia. kr. For at skaffe de nødvendige midler har bryggeriet optaget en gæld på 75 mia. dollar, hvilket er det største lån til en virksomhed nogensinde.

Det betyder, at forholdet mellem AB Inbevs indtjening og gæld bliver mere end femdoblet, skriver Standard & Poor's som forklaring på sin nye vurdering af selskabets kreditværdighed.

Bureauet forventer dog, at omsætningen vil skyde gevaldigt i vejret, når fusionen er endeligt gennemført, hvilket vil sænke gældsbyrden de kommende år. Derfor har Standard & Poor's også fuld tiltro til, at ølfusionen mellem AB Inbev og Sabmiller bliver en succes.

"Vi tror på, at AB Inbevs erfaring – både i forhold til effektiv drift og med integration af opkøb– vil sikre, at profitabiliteten i den nye koncern fortsat vil være solid," skriver bureauet.

Børshus ser store muligheder i kæmpe ølfusion

AB Inbev får astronomisk lån til køb af konkurrent

21 banker skal få AB Inbev i form til opkøb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier