AB Inbev får astronomisk lån til køb af konkurrent

Et lån på knap 522 mia. kr. kan lyde af meget, men det er, hvad der skal til, hvis man skal kunne købe verdens næststørste bryggeri, Sabmiller.
Foto: Sabmiller
Foto: Sabmiller
AF RITZAU FINANS

Bryggerigiganten AB Inbev har fået et lån på 75 mia. dollar - svarende til 522 mia. kr. - til opkøbet af den sydafrikanske konkurrent Sabmiller. Det er det højeste lån, der nogensinde er blevet givet.

Det fremgår af en meddelelse fra advokatfirmaet Allen & Overy, der rådgiver en stribe storbanker, som er med til at finansiere opkøbet, skriver Bloomberg News.

"AB Inbevs evne til at hente 75 mia. dollar på lånemarkedet i løbet af bare få uger viser, at banker gerne vil støtte toplånere med rekordbeløb til trods for den nuværende æra af stigende regulativer og kapitalomkostninger," skriver Allen & Overy i meddelelsen ifølge Bloomberg News.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis - hver dag!

Allen & Overy fortæller, at lånet til AB Inbev er det højeste udlån i historien. Advokatfirmaet rådgiver blandt andre Banco Santander, Bank of America, Bank of Tokyo-Mitsubishi, Barclays, BNP Paribas og Deutsche Bank.

Financial Times har tidligere skrevet, at omkring 20 banker er med til finansiere handlen mellem de to bryggerikoncerner, som vil skabe verdens med afstand største bryggeri.

AB Inbev betaler 107 mia. dollar for Sabmiller. Det svarer til 745 mia. kr. AB Inbev har meldt ud, at det vil erstatte banklånene med virksomhedsobligationer, når handlen er kørt igennem.

AB Inbev præsenterer formelt købstilbud på Sabmiller

21 banker skal få AB Inbev i form til opkøb

Fusion vil presse Carlsberg ud af verdenstoppen

Carlsberg restrukturerer for 10 mia og fyrer 2000

AB Inbev overrasker positivt med vækst i USA og Latinamerika

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg