AB Inbev præsenterer formelt købstilbud på Sabmiller

Verdens største bryggerikoncern har nu officielt indgivet et købstilbud på Sabmiller. Prisen bliver samlet 745 mia. danske kr.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv

Fusionen mellem verdens største og næststørste bryggerikoncern - AB Inbev og Sabmiller - er gået ind i den afsluttende og officielle fase.

Onsdag formiddag beretter flere amerikanske medier, at AB Inbev nu har præsenteret et formelt købstilbud på konkurrenten, og at prisen bliver på 44 pund per aktie i Sabmiller - en pris, som Sabmiller-ledelsen tidligere har accepteret.

Samlet vil AB Inbev-handlen have en værdi af massive 745 mia. kr.

Nyt gigantbryggeri rykker op i sin helt egen liga

Ved samme lejlighed har Sabmiller oplyst, at man frasælger sin ejerandel på 58 pct. af aktierne i det amerikanske bryggeri, Millercoors, til joint venture-partneren Molson Coors. Værdien af den handel er godt 80 mia. kr.

"Fusionen med Sabmiller vil skabe den første virkeligt globale ølkoncern og den vil bringe flere valgmuligheder til øldrikkere på markeder uden for USA. Vi er glade for at have indgået denne aftale med Molson Coors om at afhænde Sabmillers amerikanske aktiver. Vi vil fortsætte med proaktivt at afhjælpe eventuelle regulatoriske bekymringer vedrørende vores fusion med SABMiller på andre relevante markeder," siger AB InBevs topchef Carlos Brito i forbindelse med afhændelsen af Millercoors.

Frasalget sker, som FødevareWatch også har beskrevet det ved flere lejligheder, for at imødekomme konkurrencemyndighedernes krav i Nordamerika, og der kan på lignende vis også blive tale om yderligere frasalg i Kina, hvor Sabmiller i dag har verdens bedstsælgende ølbrand, Snow, og hvor AB Inbev har to af de øvrige store brands i porteføljen.

Ifølge AB InBev vil en fusion med Sabmiller via omkostningssynergier kunne nedbringe de årlige omkostninger med omkring 10 mia. kr.

Carlsberg restrukturerer for 10 mia og fyrer 2000

21 banker skal få AB Inbev i form til opkøb

AB Inbev overrasker positivt med vækst i USA og Latinamerika 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også