Analytikere hæver kursmål efter Carlsberg-spareplan

Fem finanshuse har taget et nøjere blik på Carlsberg-aktien efter gårsdagens præsentation af den kommende store spareplan.
Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad
AF RITZAU FINANS

Flere finanshuse har justeret på kursmålet for Carlsberg-aktien, efter at bryggeriet onsdag leverede regnskab for tredje kvartal sammen med nyheden om en storstilet spareplan.

Nyheden om spareplanerne overskyggede kvartalstallene fra bryggeriet, som underliggende præsterede en overraskende forbedring af resultaterne og dermed klarede sig en del bedre end analytikernes estimater. Eksempelvis var driftsoverskuddet (EBIT) på 3465 mio. kr. før særlige poster - her havde markedet kun ventet 3114 mio. kr. ifølge data indsamlet af Ritzau Estimates.

Det nye spareprogram skal forbedre indtjeningen og pengestrømme og indebærer en samling af både tidligere initiativer samt en række nye tiltag. Når programmet er gennemført, ventes det at give en årlig forbedring af overskuddet på 1,5 til 2 mia. kr. fra 2018.

Fem finanshuse har efter regnskabet valgt at ændre på kursmålet for aktien. Alle fem finanshuse hæver kursmålet og fastholder deres anbefaling.

Nordea: Carlsberg klar med "verdens måske bedste restruktureringsplan"

Carlsberg vil ikke købe Sabmillers Kina-rester

Carlsberg-boss: Vi skærer hårdt, så vi kan brande hårdt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Photo: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter