FødevareWatch

Analytikere hæver kursmål efter Carlsberg-spareplan

Fem finanshuse har taget et nøjere blik på Carlsberg-aktien efter gårsdagens præsentation af den kommende store spareplan.

Foto: Mik Eskestad

Flere finanshuse har justeret på kursmålet for Carlsberg-aktien, efter at bryggeriet onsdag leverede regnskab for tredje kvartal sammen med nyheden om en storstilet spareplan.

Nyheden om spareplanerne overskyggede kvartalstallene fra bryggeriet, som underliggende præsterede en overraskende forbedring af resultaterne og dermed klarede sig en del bedre end analytikernes estimater. Eksempelvis var driftsoverskuddet (EBIT) på 3465 mio. kr. før særlige poster - her havde markedet kun ventet 3114 mio. kr. ifølge data indsamlet af Ritzau Estimates.

Det nye spareprogram skal forbedre indtjeningen og pengestrømme og indebærer en samling af både tidligere initiativer samt en række nye tiltag. Når programmet er gennemført, ventes det at give en årlig forbedring af overskuddet på 1,5 til 2 mia. kr. fra 2018.

Fem finanshuse har efter regnskabet valgt at ændre på kursmålet for aktien. Alle fem finanshuse hæver kursmålet og fastholder deres anbefaling.

Nordea: Carlsberg klar med "verdens måske bedste restruktureringsplan"

Carlsberg vil ikke købe Sabmillers Kina-rester

Carlsberg-boss: Vi skærer hårdt, så vi kan brande hårdt

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier