Nordea: Carlsberg klar med "verdens måske bedste restruktureringsplan"

Begejstringen over den restruktureringsplan, som Carlsberg fremlagde onsdag, er stor i Nordea, der hæver kursmålet for bryggeriaktien.

Der er kun ros tilovers fra Nordeas analytikere torsdag morgen, når det kommer den store og gennemgribende plan, som Carlsberg onsdag morgen fremlagde. En plan, der samlet kommer til at koste bryggerikoncernen i omegnen af 10 mia. kr. og som betyder, at 2.000 medarbejdere skal fyres.

"Carlsberg løftede i går sløret for verdens måske bedste restruktureringsplan. Sammen med et bedre regnskab for 3. kvartal end ventet bør det kunne drive aktien højere op den kommende tid. Vores analytiker hæver kursmålet til DKK 680 (tidligere DKK 630) og fastholder anbefalingen på Køb," hedder det i morgenrapporten fra Nordea.

Onsdag steg Carlsberg-aktien med 6,2 pct. og lukkede i kurs 589,00.

"Efter flere år med en skuffende udvikling i Carlsbergs overskud handles aktien nu med en betydelig rabat i forhold til de to andre globale bryggerier, ABI og Heineken. Den ambitiøse restruktureringsplan er præcis det, som kan blive startskuddet til, at aktien indsnævrer noget af denne prissætningsrabat," hedder det videre i Nordeas morgenrapport, hvor man også vurderer, at der ovenpå onsdagens kurstigning stadig er mere at komme efter i forhold til aktien.

Carlsberg vil ikke købe Sabmillers Kina-rester

Carlsberg-boss: Vi skærer hårdt, så vi kan brande hårdt

Carlsberg-begejstring holdt dagen igennem

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også