FødevareWatch

Sydbank: Markedet vil sende Carlsberg-aktien op grundet ny plan

Forventningerne til effekten af den store restrukturering, som Carlsberg netop har annonceret, er store, og det vil ifølge aktieanalytiker i Sydbank få aktien til at stige onsdag morgen.

Carlsbergs indtjening er fornuftig. Det mener Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, efter at bryggeriet leverede en indtjening før særlige poster (EBIT) på 3465 mio. kr. i bryggeriets regnskab for tredje kvartal. Det var bedre end analytikernes forventninger, der ifølge data indsamlet af Ritzau Estimates lød på en EBIT-indtjening på 3114 mio. kr.

"På talsiden ser det egentlig ganske fornuftigt ud. Carlsberg har haft et ganske godt tredje kvartal, hvor de har fået indtjeningen lidt op i gear igen - efter et skuffende andet kvartal - hjulpet af bedre vejr på nogle af deres markeder," siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Indtjeningen er især hjulpet på vej af vejret hen over sommersæsonen.

"I Vesteuropa havde man en indtjening, der er bedre, end jeg havde regnet med, mens man i både Asien og Østeuropa har haft en indtjening, der var betydeligt bedre, end jeg havde regnet med," forklarer Morten Imsgard.

Carlsberg restrukturerer for 10 mia og fyrer 2000

Resultatet af den primære drift i Vesteuropa blev på 1987 mio. kr. mod 2038 mio. kr. i samme periode året før. Her havde analytikerne ventet 1983 mio. kr. I Asien blev det 868 mio. kr. mod 664 mio. kr. i samme periode i 2014. Her havde analytikerne ventet 792 mio. kr.

Bryggeriet har desuden taget de første skridt til en omstruktureringsplan kaldet 'Funding the Journey', der skal forbedre Carlsbergs indtjening og pengestrømme og indebærer en samling af både tidligere initiativer samt en række nye tiltag.

Morten Imsgard forventer, at markedet kommer til at have fokus på netop de planer.

"Det er for mig overraskende, at de allerede nu er i stand til at melde en del af vejen hen imod den nye strategi ud. Og det viser egentlig bare, at der er et betydeligt indtjeningspotentiale, som er uforløst i Carlsberg, som de i de kommende år skal arbejde på at få indfriet," siger Sydbank-analytikeren.

Han vurderer videre, at Carlsberg-aktien i onsdagens handel kommer til at stige omkring 5 pct. på baggrund af dagens udmeldinger.

"Tredje kvartal er bedre end det, man kunne have forventet i kølvandet på andet kvartal. Og den tidlige udmelding af dele af deres strategi med et relativt stort potentiale, tror jeg, at markedet vil tage rigtig godt imod," mener Morten Imsgard.

Carlsberg-boss: "Udviklingen i overskuddet har været utilfredsstillende"

Analytiker: Spareprogram skal løse de store problemer

Carlsberg fastholder indtjeningsforventninger

Carlsberg: Vesteuropa overrasker - Asien og Rusland skuffer

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier