Carlsberg fastholder indtjeningsforventninger

Trods præsentationen af den 10 mia. kr. store omtruktureringsplan, fastholder bryggerikoncernen forventningerne til indtjeningen for året.
Foto: PR-billede/Carlsberg
Foto: PR-billede/Carlsberg
AF RITZAU FINANS

Carlsberg fastholder forventningerne til indtjeningen efter regnskabet for tredje kvartal. Men forventningerne til det organiske driftsresultat nedjusteres samtidigt med at den negative valutaeffekt nu ventes mindre end før.

Carlsberg oplyser at forventningerne til forretningens "performance" for 2015 fastholdes. Det er dermed fortsat "et mindre fald" i resultat af primær drift for hele 2015, efter bryggerikoncernen nedjusterede i forbindelse med halvårsregnskabet tilbage i august.

Der offentliggøres nu ikke længere forventninger til det rapporterede driftsresultat på EBIT-niveau grundet volatilitet i valutakurserne - ikke mindst den russiske rubel.

Analytikere, som Ritzau Estimates har kontaktet før regnskabet, ventede et rapporteret EBIT før særlige poster i 2015 på knap 8,7 mia. kr. mod godt 9,2 mia. kr. i 2014.

Bryggeriet oplyser samtidig, at valutaeffekten ved driftsresultatet ventes at blive minus 200 mio. kr. mod tidligere minus 300 mio. kr.

"På grund af omklassificering af engangsposter i Storbritannien og restruktureringsomkostninger i fjerde kvartal forventes det organiske resultat af primærdrift at blive lavere end tidligere forventet," skriver Carlsberg i regnskabet.

Carlsberg gav ved årsregnskabet forventninger til hele 2015 under forudsætning af en rubelkurs på 75 rubler for en euro (det var det gennemsnitlige niveau på daværende tidspunkt) og oplyste, at holdt det hele året, ville driftsresultatet blive negativt påvirket med 900 mio. kr. Følsomheden blev dengang oplyst således: 10 pct.s udsving i rubler mod euro ville påvirke driftsoverskuddet med plus/minus 200 mio. kr.

En euro kostede ved udgangen af tredje kvartal godt 73 rubler, mens den ved indgangen til kvartalet kostede under 59 rubler. Data fra Bloomberg News viser, at gennemsnittet for de første ni måneder af i år har været 66,5 rubler, hvilket er stort set som gennemsnittet i første halvår på knap 65 rubler. Siden udgangen af september er rublen styrket fra omkring 73 rubler for en euro til godt 69 rubler tirsdag middag.

Royal Unibrew klar til nye opkøb

Carlsberg UK er en katastrofe for Carlsberg

Heineken sælger mere øl end ventet i godt sommervejr

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også