FødevareWatch

Nykredit sænker Carlsberg-anbefaling

Forud for kvartalsregnskabet onsdag har Nykredit Markets i en analyse sænket anbefalingen af Carlsberg-aktien til "neutral" fra "outperform".

Foto: Rune Pedersen/POLFOTO/arkiv

Nykredit Markets har sænket anbefalingen af Carlsberg-aktien til "neutral" fra "outperform". Det skriver banken i en analyse.

Nykredit skriver, at konsolidering i sektoren, i form af AB Inbevs opkøb af Sabmiller, vil være positivt for Carlsbergs lønsomhed.

"Selv om Carlsberg således får én meget stor konkurrent, er der fremover én mindre at kæmpe om markederne med. I en sektor, hvor normen er, at kun de 2-3 største på markederne eller deciderede niche-producenter for alvor er profitable, vil Carlsberg kunne få en bedre lønsomhed på en række markeder," skriver senioranalytiker Ricky Steen Rasmussen i analysen.

Han vurderer dog, at udsigterne til konsolideringen er forholdsvist lange, og at der vil gå lang tid, før opkøbet af Sabmiller når endeligt i mål. Konsolideringen ændrer desuden ikke på Carlsbergs nuværende geografiske udfordringer, i særdeleshed det russiske marked, hvilket ventes at være tydeligt i Carlsbergs regnskab for tredje kvartal onsdag.

Nykredit forventer tilbagegang på både top- og bundlinje hos Carlsberg, men vil i højere grad vende fokus mod eventuelt nyt om Carlsbergs kommende strategiplan. Endelig venter Nykredit Markets, at Carlsbergs egne forventninger til helåret vil blive fastholdt.

Kursmålet for bryggeriaktien hedder 565 kr.

Carlsbergs B-aktie falder tirsdag 1,5 pct. til 542,5 kr.

Investorerne tager fejl, hvis de tror Carlsberg og Heineken er det samme

Royal Unibrew klar til nye opkøb

Molson Coors slår bulgarske bryggerier sammen

Carlsberg-optakt: Fokus på strategi-pip frem for tal

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier