Medie: Molson Coors og Sabmiller i forhandlinger

Ifølge Financial Times forhandler Molson Coors og Sabmiller nu om ejerskabet af deres fælles joint venture i Nordamerika. Det skal bane vejen for sidstnævntes gigantfusion med Ab Inbev.
Foto: SABMiller/PR
Foto: SABMiller/PR

Amerikansk-canadiske Molson Coors er på vej til at købe sin partner Sabmiller ud af de to selskabers fælles selskab i Nordamerika kaldet Millercoors.

Det siger unavngivne kilder tæt på forhandlingerne til erhvervsmediet Financial Times.

Udviklingen har været ventet, da et frasalg af Sabmillers andel i Millercoors ses som absolut nødvendig for, at den forestående fusion med Ab Inbev kan blive godkendt af de amerikanske konkurrencemyndigheder. Og Molson Coors har også hele tiden været set som den mest sandsynlige køber, da selskabet allerede ejer 42 pct. af Millercoors, og ifølge Financial Times også har forrang til at byde på den anden andel.

Ifølge investorsitet The Motley Fool sidder Ab Inbev på 44,2 pct. af det amerikanske ølmarked, mens Millercoors tegner sig for 26 pct. af markedet. Det er derfor ganske givet, at de amerikanske konkurrencemyndigheder ikke vil tillade fusionen med Ab Inbev, medmindre Sabmiller skiller sig af med joint venture-andelen.

”Det amerikanske justitsministerium vil formentlig lade disse to kolosser slå sig sammen, men ikke uden at kræve ’mere end et pund kød’ for at sikre, at øl-entusiaster verden over ikke skal betale højere priser,” konkluderer Motley Fool i sin analyse af situationen.

Deadline for, hvornår Ab Inbev skal komme med et formelt købstilbud på Sabmillers aktier, er 4. november, altså i morgen onsdag. De to selskaber blev allerede i midten af oktober enige om detaljerne i en handel, men rent formelt er et købstilbud ikke afgivet og selskaberne har af flere omgange fået udskudt deadline for sådan et tilbud.

Bryggerifusion: Frasalg af MillerCoors er sandsynligt

AB Inbev udskyder deadline for Sabmiller-tilbud

Sabmiller ønsker mere tid til fusion med AB Inbev

21 banker skal få AB Inbev i form til opkøb

AB Inbev på vej med rekordstort obligationssalg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også