FødevareWatch

Bryggerifusion: Frasalg af MillerCoors er sandsynligt

Det amerikanske bryggeri MillerCoors kan have kurs mod nye ejere, efter at AB Inbev og Sabmiller har slået pjalterne sammen.

Foto: Sabmiller/PR

Det er sandsynligt at konkurrencemyndighederne for at godkende gigafusionen mellem AB Inbev og Sabmiller vil kræve frasalg af Sabmillers andel af det amerikanske joint venture - MillerCoors.

Det skriver det amerikanske medie Biztimes.

"Jeg kan ikke se, at FTC (konkurrencemyndighederne i USA, red.) vil tillade kombinationen af Sabmillers andel af MillerCoors, da det vil give de to bryggere en markedsandel på omkring 60 pct.," siger analytiker hos Morningstar Philip Gorham.

En advokat med speciale i konkurrenceforhold, Reinhardt Boerner, vurderer endda, at markedsandelen snarere vil være 70 pct.

Joint venturet MillerCoors blev dannet i 2008 og Sabmiller ejer 58 pct. af det. Det er sandsynligt at andelen vil blive solgt tilbage til Molson Coors, da Molson Coors har en option på at købe Sabmillers andel, hvis ejerskabet af Sabmiller ændres.

Det betyder verdens største ølfusion for Carlsberg

Analytikere: Ølfusion går med al sandsynlighed igennem nu

Her er de største drikkevarehandler i historien

AB Inbev og Sabmiller endelig enige om gigantisk ølfusion

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier