Carlsbergs britiske direktør forlader selskabet

Bryggerikoncernen siger farvel til sin direktør i Storbritannien. Der er brug for en anden type lederskab, lyder forklaringen.
Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten
Foto: Esben Nielsen, Jyllands-Posten
AF RITZAU FINANS

Først røg Carlsberg af hylderne hos Storbritanniens største supermarkedskæde, Tesco, og nu ryger den administrerende direktør for Carlsberg i Storbritannien, James Lousada, ud.

Det skriver flere britiske medier - blandt andet The Grocer og just-drinks.com. Der er dog ingen sammenhæng mellem de to begivenheder, lyder det fra bryggeriet.

"Efter en nøje vurdering har vi besluttet at en anden type lederskab er nødvendig for at rykke Carlsberg frem," udtaler chefen for Vesteuropa i Carlsberg, Jørn Tolstrup Rohde, i en kommentar, hvor han også takker Lousada for hans indsats.

James Lousada har været adm. direktør i Carlsbergs engelske forretning siden 2013. | Foto: Presse/Carlsberg
James Lousada har været adm. direktør i Carlsbergs engelske forretning siden 2013. | Foto: Presse/Carlsberg

I første omgang afløses James Lousada, der har haft under to år i førersædet, af Michiel J Herkemij, der tidligere har arbejdet for Heineken i Mexico, indtil der er fundet en permanent løsning.

Carlsbergs salg i Storbritannien er nede med 5 pct. på årsbasis og udgør 212,7 mio. pund, oplyser The Grocer, mens markedet derovre ifølge Nielsen-data er faldet 0,7 pct. i værdi.

Tesco fjerner Carlsberg fra hylderne

Carlsbergs finansdirektør trækker sig

Carlsberg slanker ledelsen og bebuder fyringsrunde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også