Carlsbergs finansdirektør trækker sig

Jørn P. Jensen, viceadministrerende direktør og finansdirektør i Carlsberg, forlader selskabet ved udgangen af september. Det er det rette tidspunkt for en ændring for alle parter, lyder det.
Foto: Philipp Guelland/AP Photo/Arkiv
Foto: Philipp Guelland/AP Photo/Arkiv

Der er i den grad tale om en udskiftning på direktionsgangen i Valby.

Carlsberg-gruppen meddeler onsdag morgen, at Jørn P. Jensen, viceadm. direktør og finansdirektør som det fjerde direktionsmedlem forlader selskabet ved udgangen af september.

Ifølge formanden for bestyrelsen, Flemming Besenbacher, forlader Jørn P. Jensen koncernen nu, fordi det er det "rette tidspunkt."

"Med en ny administrerende direktør godt om bord har bestyrelsen og Jørn P. Jensen aftalt, at nu er det rette tidspunkt for en ændring for alle parter. Jeg vil gerne takke Jørn P. Jensen for hans meget betydelige indsats i de seneste 15 år i udviklingen af Carlsberg-gruppen fra at være et mindre regionalt bryggeri til dets nuværende internationale position, og jeg ønsker ham held og lykke fremover," siger Flemming Besenbacher i en pressemeddelelse.

Om fratrædelsen siger den nu snart forhenværende viceadm. direktør og finansdirektør selv.

"Nu er det rigtige tidspunkt for forandring for Carlsberg og for mig. Jeg vil altid huske tilbage på de fantastiske kolleger og medarbejdere i koncernen, de mange gode samarbejdspartnere og andre interessenter, og jeg vil fortsat følge Carlsberg med interesse."

Carlsberg-koncernen er gået i gang med finde afløseren til Jørn P. Jensens, som i de kommende måneder vil afslutte en række projekter samt stå til rådighed med henblik på overlevering til en ny finansdirektør, skriver bryggerikoncernen.

Jørn P. Jensen har været i Carlsberg siden 2000, og posten som finansdirektør har han haft siden 2004. I 2007 fik han desuden posten som viceadministrerende direktør. Forud for tiden i Carlsberg har Jørn P. Jensen haft topposter i virksomhederne Foss Electric og Brüel & Kjær.

Nummer fire i rækken

Jørn P. Jensens afgang er den seneste højtprofilerede i direktionen i Carlsberg, som forlader koncernen, efter at Cees 't Hart tidligere på året trådte til som topchef i stedet for Jørn Buhl Rasmussen.

I sidste måned annoncerede Carlsberg, at man ville slanke ledelsen og fyre et større antal medarbejdere, og det betød dengang, at tre direktører ikke længere skal være del af den såkaldte Ex-com-gruppe i Carlsbergs øverste direktion.

Graham Fewkes, koncerndirektør med ansvar for salg, marketing og innovation, fik ved udmeldelsen ny rolle og skal ud i fremtiden understøtte koncernens forretning i Asien, og ved samme lejlighed blev det meddelt, at Carlsbergs Asien senior vice præsident, Christopher Warmoth, får en mere global rolle. Graham Fewkes blev hentet ind i Ex-com i starten af året.

Bengt Erlandsson, koncerndirektør med ansvar for indkøb, går på pension.

Corporate Affairs er ikke længere en del af Ex-com, og derfor valgte Andraea Dawson-Shepherd at forlade Carlsberg og flytte tilbage til England, efter kun ni måneder på posten som kommunikationsdirektør. Andraea Dawson- Shepherd kom til Carlsberg fra en stilling som kommunikationsdirektør i den britiske forbrugsvirksomhed RB – det tidligere Reckitt Benckiser plc - og før det fra en tilsvarende stilling i Cadbury Schweppes, også i Storbritannien.

Carlsberg tilbagekalder ætsende øl i Sverige

Harboes egne mærker styrker indtjeningen

Carlsberg-reklame misbrugt af politiker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også