FødevareWatch

Coca-Cola: Vi har brugt 800 mio på at forske i sundhed

Læskedrikgiganten Coca-Cola skældes ofte ud for at bidrage til den voksende fedmeepidemi i den vestlige verden. Ifølge koncernen selv har man investeret enorme summer i sundhedsforskning.

Foto: David Goldman/AP Photo/Polfoto

Den amerikanske læskedrikkoncern Coca-Cola har efter eget udsagn investeret næsten 120 mio. dollars eller godt 800 mio. kr. i videnskabelig forskning på sundhedsområdet.

Det skriver Reuters.

Coca-Cola får ofte hug for at bidrage til den voksende fedmeepidemi i den vestlige verden med sine sukkerfyldte sodavandsprodukter. Og seneste har koncernen fået hug for at have ydet økonomisk støtte til forskere, der argumenterer for, at det ikke er det, folk spiser og drikker, der er skyld i deres vægtproblemer.

”Vi forstår godt, at vores forsøg på at hjælpe til mod fedmeepidemien ses som utroværdige, så vi er nødt til – og vil gerne – gøre det bedre. Dagens offentliggørelse markerer et vigtigt første skridt mod at blive en mere effektiv partner i kampen mod fedme,” siger Sandy Douglas, der står i spidsen for Coca-Colas forretning i Nordamerika.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Koncernen har samtidig lanceret en ny hjemmeside, hvor man vil offentliggøre detaljer om sit forskningsarbejde, samt hvilke eksperter man har arbejdet sammen med inden for de seneste fem år.

Coca-Cola får gigantisk skattesmæk

Coca-Cola når miljømål fire år før tid

Dansk fedmeforsker blev betalt af Coca-Cola

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier