FødevareWatch

Coca-Cola når miljømål fire år før tid

Allerede ved udgangen af året vil sodavandsgiganten have nået sin 2020-målsætning, når det kommer til udledningen af rent spildevand.

Foto: John Bazemore/Ritzau

Tilbage i 2007 satte Coca-Cola Co. sig et ambitiøst mål, som det hed dengang.

I 2020 ville man lede naturens ressourcer tilbage til naturen efter brug. Sagt på en anden måde. Alt virksomhedens spildevand skulle renses og kunne sendes retur til det sted, hvor det kom fra. Det mål når koncernen nu ved årets udgang. Altså fire år før beregnet. Det skriver foodprocessing.com.

I år vil der være tale om 126,7 milliarder liter vand, hvilket svarer til 94 pct. af det vand, som sodavandsgiganten anvender i sine fremstillingsprocessor. Alt dette vand bliver efter brug renset og sendt tilbage til, hvor det kom fra. Og fra 2016’s begyndelse vil Coca-Cola Co. så altså være det første firma, der nogensinde er med til at sende alt spildevand renset tilbage til samfund og natur. Denne nyhed skaber ifølge foodprocessing.com stor glæde hos naturbeskyttelsesorganisationen The Nature Conservancy.

”Coca-Colas engagement i vand understreger, at investering i naturen kan producere meget positive afkast for virksomheder og lokalsamfund,” siger adm. direktør Mark Tercek.

Spildevandsrensningen fra egen produktion er ikke det eneste, Coca-Cola Co. har gjort de senere år, for at give naturen sine ressourcer tilbage. Koncernen har blandt andet også indgået i flere globale samarbejder om spildevandsrensning.

Coca-Cola bekræfter juice-opkøb

Dansk fedmeforsker blev betalt af Coca-Cola

Dr. Pepper investerer millioner i sportsdrik

Coca-Cola udpeger ny global driftchef

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier