FødevareWatch

Coca-Cola får gigantisk skattesmæk

Den internationale drikkevarekoncern har fået et ekstra skattekrav på 3,3 mia. dollar af de amerikanske skattemyndigheder. Sagen drejer sig om den såkaldte transfer pricing-praksis.

Foto: David Goldman/AP Photo/Polfoto

Coca-Cola har fået fredag sig en ubehagelig melding fra det amerikanske skattevæsen.

Her har myndighederne meddelt drikkevarekoncernen, at den skal betale en ekstra regning på 3,3 mia. dollar – eller hvad der svarer til cirka 21,5 mia. kr.

Wall Street Journal skriver, at udeståendet drejer sig om ubetalte skatter i årene fra 2007 til 2009. Konkret mener de amerikanske myndigheder, at Coca-Cola har opgivet en for lav omsætning i perioden.

Coca-Cola mener selv, at det drejer sig om en uenighed vedrørende virksomhedens såkaldte transfer pricing. Transfer pricing er en udbredt praksis i multinationale selskaber og dækker kort fortalt om prisfastsættelsen på handel med varer, ydelser og rettigheder mellem koncernens datterselskaber.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Metoden er blandt andet blevet kritiseret for at være et skalkeskjul for skattetækning, da den kan bruges til at flytte overskuddet fra ét land med høj selskabsskat til et land med mere favorable vilkår.

Transfer pricing er ikke i sig selv ulovligt, og USA har deltaljerede regler for, hvor metoden må bruges. Coca-Cola oplyser til Wall Street Journal, at koncernen er overbevist om, at den har holdt sig inden for stregerne.

Virksomheden oplyser desuden, at den ikke forventer, at skattesagen vil få negativ indvirkning på årets resultat.

Dansk fedmeforsker blev betalt af Coca-Cola

PepsiCo udvider samarbejde med SodaStream

Coca-Cola når miljømål fire år før tid

Coca-Cola bekræfter juice-opkøb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier