FødevareWatch

Japanere vil udfordre Carlsberg og Heineken i Myanmar

Et af Japans største bryggeriselskaber har købt aktiemajoriteten i det statsstøttede bryggeri Myanmar Brewery for et milliardbeløb og blæser dermed til kamp mod Carlsberg og Heineken i den tidligere militærstat.

Carlsberg Myanmar | Foto: PR-foto

Den japanske bryggerikæmpe Kirin Breweries overtager nu kontrollen med en af de største aktører i Myanmar.

Det skriver Reuters.

Den tidligere militærstyrede stat, der før gik under navnet Burma, er kommet gevaldigt i fokus efter at internationale ølgiganter som Carlsberg og Heineken har åbnet bryggerier i landet, der gemmer på enorme vækstmuligheder inden for salg af forbrugerprodukter.

Det har været ventet, at de internationale aktører skulle tage kampen op mod Myanmar Brewery i landet, men fremover vil der altså være en ny pengestærk ejer at holde øje med.

Kirin Brewery er Japans næststørste bryggeriaktør, kun overgået af selskabet Asahi, og sidder på omkring 35 pct. af markedet i hjemlandet. Bryggeriselskabet er ejet af holdingselskabet Kirin Holdings, som rent formelt foretager opkøbet af Myanmar Brewery. Prisen lyder ifølge Reuters på 560 mio. dollars (3,74 mia. kr.) for 55 pct. af aktierne.

”Myanmar er et spændende marked med enorme muligheder,” skriver Kirin, ifølge nyhedsbureauet i en meddelelse.

Ølmarkedet i Myanmar har en anslået værdi på 375 mio. dollars i år, men den værdi forventes ifølge Euromonitor International at stige til hele 675 mio. dollars over de kommende tre år. Myanmar Brewery sidder på nuværende tidspunkt på omkring 80 pct. af ølmarkedet i landet.

Carlsberg udfordrer militærets øl i Myanmar

Carlsberg har åbnet sit første bryggeri i Myanmar

Heineken bekriger Carlsberg i Myanmar

Asiatisk øltørst løber fra den økonomiske vækst

Medie: Carlsberg-rival vil købe op i Myanmar

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier